Video Jaringan Gol Kelantan Vs Felda United 6 Mei 2014

gol-kelantan-vs-felda-united.png

Video Jaringan Gol Kelantan Vs Felda United 6 Mei 2014 | Sebentar tadi telah berakhirnya perlawanan sengit antara pasukan Kelantan Vs Felda United bagi perlawanan separuh akhir pertama Piala FA 2014.

KELANTAN gagal memanfaatkan peluang beraksi di gelangang sendiri apabila seri 3-3 kepada Felda United pada aksi separuh akhir pertama saingan Piala FA di Stadium Sultan Muhammad ke-IV di Kota Bharu, malam ini.

Pada separuh masa pertama Kelantan memulakan perlawanan dengan aksi hambar apabila pasukan pelawat lebih banyak melakukan serangan menerusi tiga penyerangnya iaitu Indra Putra Mahyuddin, Edward Junior Wilson dan Zah Rahan Krangar.

Video Jaringan Gol Kelantan Vs Felda United 6 Mei 2014

Pasukan pelawat terlebih dahulu membuka tirai jaringan pada minit ke-17 selepas hantaran dari Zah Rahan Krangar dimanfaatkan oleh Edward Junior Wilson yang bijak menewaskan Khairul Fahmi Che Mat.

Pada minit ke-24, pelawat menggandakan jaringan menerusi bekas pemain Kelantan iaitu Indra Putra Mahyuddin yang menanduk hantaran Zah Rahan Krangar.

Kelantan kemudiannya memperoleh peluang terbaik untuk menjaringkan gol pada minit ke-33 tetapi tandukan Brendan Gal hanya melewati palang gol.

Pasukan pelawat yang kelihatan seperti bermain di tempat sendiri memperoleh gol ketiga pada minit ke-35 hasil jaringan Mohd Khairul Ismail selepas pertahanan pasukan Kelantan gagal mengeluarkan bola dalam kawasan kotak penalti.

Selepas tersentak dengan tiga gol awal dari pasukan pelawat, Kelantan kemudiannya memperoleh gol pertama pada minit ke-40 hasil jaringan Francis Forkey Doe yang bijak membaca hantaran kapten pasukan Mohd Badri Radzi.

Kelantan yang seakan-akan mendapat rentak permainan merapatkan kedudukan jaringan pada minit ke-43 hasil tandukan Ahmad Fakri Saarani.

Pada aksi separuh masa kedua, skuad ‘The Red Warriors” memperkemaskan jentera serangan dengan memasukkan Mohamed Shawky Aly, Mohd Fitri Omar dan Khairul Izuan bagi memburu gol penyamaan.

Kelantan kemudiannya menyamakan kedudukan pada minit ke-50 hasil jaringan Wan Zaharul Nizam menewaskan penjaga gol pelawat Mohd Farizal.

Felda United hampir memperoleh gol kemenangan pada minit ke-89 selepas Indra Putra Mahyuddin menewaskan Khairul Fahmi Che Mat namun sepakan leretnya itu diselamatkan Nik Shahrul Azim.

Pada aksi separuh akhir kedua, Kelantan akan menentang Felda United pada 31 Mei ini.

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

One thought on “Video Jaringan Gol Kelantan Vs Felda United 6 Mei 2014”

  1. Anuar says:

    Masing-masing sama kuat apabila setiap pasukan berjaya menjaringkan 3 gol… 😉
    Anuar recently posted…WW : Apabila Baby Naila pakai Gaun Colour PinkMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge