Trek Pendakian Yang Bahaya Dan Menyeramkan

Trek-Pendakian-Yang-Bahaya-Dan-Menyeramkan4.png

Trek Pendakian Yang Bahaya Dan Menyeramkan | Mt Haushan, hiking trail paling merbahaya di dunia ini merupakan antara keindahan alam yang superb awesome. Terletak di daerah Shanxi, China, Mt Haushan mempunyai 5 gunung utama dan Bahagian Selatan gunung menempatkan tebing banjaran yang damn dalam. Berkeordinasi di tengah tengah Negara China, destinasi ini menjadi tarikan utama pelancong kerana keunikan struktur muka bumi yang menarik.

Mt. Haushan dikelaskan sebagai track hiking awam yang paling merbahaya di dunia. Tebingnya mempunyai kedalaman sehingga 4000 kaki yang mana cenuram mencecah 90 darjah (setinggi bangunan 40 tingkat). Walau tak banyak real story dipaparkan pada awam, ramai travellers yang berkongsi tentang pelbagai cerita maut yang pernah berlaku di sana.

Lihat 7 Gambar Trek Pendakian Yang Bahaya Dan Menyeramkan Di Bawah Ini!

[sociallocker id=”17841″]

Trek Pendakian Yang Bahaya Dan Menyeramkan Trek Pendakian Yang Bahaya Dan Menyeramkan2 Trek Pendakian Yang Bahaya Dan Menyeramkan3 Trek Pendakian Yang Bahaya Dan Menyeramkan5 Trek Pendakian Yang Bahaya Dan Menyeramkan6 Trek Pendakian Yang Bahaya Dan Menyeramkan7 Trek Pendakian Yang Bahaya Dan Menyeramkan4

[/sociallocker]

Laluan ke Gunung Hua Shan melibatkan tangga curam, pendakian menegak, dan laluan papan yang terdiri daripada platform kayu diperketatkan ke gunung.

Ramai yang telah diambil ke atas cabaran trekking Gunung Hua Shan. Seperti pengembara berani telah diambil untuk mendokumenkan perjalanan mereka supaya yang lain daripada kita kucing scaredy boleh hidup vikarius melalui mereka.

Untuk mendaki gunung ini, perlulah ,menyiapkan diri dari segi mental dan fikial kerana ianya walaupun pemandangan sepanjang pendakian sangat cantik dan menkjubkan , tetapi ini merupakan pendakian yang sangat bahaya .

sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge