Tradisi Super Pelik Merelakan Diri Dipijak Lembu (4 Gambar)

Pelik-Rela-Dipijak-Ratusan-Lembu-Agar-Doa-Dimakbulkan.jpg

Tradisi Pelik Merelakan Diri Dipijak Lembu (4 Gambar) | Toodiaaa. Macam-macam lah tradisi penduduk dunia ni, daripada sesopan-sopan tradisi sampailah sepelik-pelik tradisi macam yang Dr Fuh kongsikan ni. Dikatakan tradisi ini berlaku di negara India.

Untuk meraikan amalan keagamaan Ekadeshi, iaitu dewa suami dan bapa, di Badnagar, Madhya Pradesh, tengah India, Penduduk tempatan berbaris dan baringkan diri mereka di jalan-jalan untuk dipijak oleh lembu.

Penduduk Ujain percaya dengan membenarkan lembu suci memijak mereka ketika upacara Ekadashi, doa mereka akan dimakbulkan tuhan.

Ekadashi ialah amalam turun temurun penganut Hindu di daerah Ujain dan diadakan sehari selepas perayaan Deepavali. Penduduk tempatan akan menghiasi lembu2 mereka dengan inai dan bunga yang berwarna-warni.

Sangat menyakitkan! Inilah cara mereka mendapat doa yang mustajab dan jika ada dikalangan mereka berdoa untuk patahkan tulang, doanya akan dimakbulkan segera.

Gambar Tradisi Pelik

Tradisi Super Pelik Merelakan Diri Dipijak Lembu (4 Gambar) Tradisi Super Pelik Merelakan Diri Dipijak Lembu (4 Gambar) Tradisi Super Pelik Merelakan Diri Dipijak Lembu (4 Gambar)

Sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Latest posts by Dr Fuh (see all)

Comments

comments

10 thoughts on “Tradisi Super Pelik Merelakan Diri Dipijak Lembu (4 Gambar)”

  1. Woww Dot My says:

    Giler..ada manusia sebegini.

  2. Bidadari says:

    hui tak sakit ke macam tu? apa punya kepercayaan ni
    Bidadari recently posted…Telatah : Siput dalam Badan Saya!My Profile

    1. Tuhan punya pasal. kan dorang nie percaya lembu tu tuhan

  3. Ummar Farouk says:

    Kerja giler diorg ni, akibat kepercayaan karut mereka… Lebih kurang sama ngan kepercayaan puak2 Syiah dgn melakukan upacara bermandi darah… Nak tahu, check kat pakcik gugel…
    Ummar Farouk recently posted…[KEMASKINI] Penjelasan Secara Terperinci Mengenai Kemunculan Bara Api Di YamanMy Profile

  4. Ok tak heran pun itu kan tuhan derang.. hurm …

    1. yup! agama hindu
      Aniqbukhary32 recently posted…Girlfriend sama macam anjing?My Profile

  5. vcore says:

    kepercayaan diorang

  6. alahai.. kepercayaan macam nie pun ada ke.. hmm

  7. omg says:

    diorang anggap lembu tu wakil tuhan diorang la..
    yang kena pijak tu kononnya dapat pengampunan.. hehe
    waras ke diorang ni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge