Tips Menurunkan Berat Badan Dari Seorang Model India

Tips-Menurunkan-Berat-Badan-Dari-Seorang-Model-India2.png

Tips Menurunkan Berat Badan Dari Seorang Model India | Mempunyai berat badan ideal adalah idaman setiap orang. Tidak hanya wanita saja yang berlumba-lumba supaya berat badan mereka tetap kelihatan langsing dan sedap dipandang, lelaki pun begitu juga. Orang-orang yang bertubuh besar biasanya cuba pelbagai cara untuk menurunkan berat badannya.

Bagi anda yang sudah melakukan pelbagai diet namun belum berjaya, mungkin anda boleh cuba cara menurunkan berat badan yang menyenangkan ini.

Salah satu tips kesihatan dari seorang model India bernama Ayurveda merupakan cara menyeronokkan untuk menurunkan berat badan. Cara ini cukup mudah untuk dilakukan. Yakni, meminum air suam setelah anda bangun tidur di pagi hari.

Meminum air suam sebelum sarapan akan membuat anda terasa lebih kenyang menyebabkan anda akan mengambil sedikit kalori. Minum air suam juga mampu mengekang nafsu makan, menjaga tubuh agar tak kekurangan cecair, juga membuat saluran pencernaan anda lebih bersih.

Air suam juga mempunyai suhu yang sama dengan tubuh hingga mampu membantu mempercepatkan proses metabolisma. Dengan metabolisma yang baik, akan membuat proses penurunan berat badan anda pun lebih cepat. Tidak hanya di situ sahaja, air suam juga boleh membantu tubuh membakar lemak yang melekat di tubuh anda secara semulajadi.

Simple sahajakan? Tapi ingat, jangan menambah zat pemanis dalam air suam anda ya. Selamat mencuba, semoga berjaya. sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge