Tanda Wanita Jatuh Cinta Pada Seseorang Lelaki

JatuhCinta.jpg

Tanda Wanita Jatuh Cinta Pada Seseorang Lelaki | Sebelum ni entry tentang Cara Cara Lelaki Mengungkapkan Cinta, Sekarang kita baca Tanda Wanita Jatuh Cinta Pada Seseorang Lelaki. Rasanya ramai belum tahu, kalau yang belum tahu ataupun yang dah tahu jom baca lagi :

Tanda Wanita Jatuh Cinta Pada Seseorang Lelaki

Apabila wanita sudah jatuh cinta kepada seseorang lelaki tentu menunjukkan satu tanda wanita jatuh cinta kepada seseorang lelaki tersebut. Tanda wanita jatuh cinta ini boleh dilihat dari beberapa sudut atau tindakan wanita itu sendiri yang ditunjukkan melalui perilaku dan tindakan wanita tersebut. Dari tanda ini, lelaki boleh memahami bahawa wanita tersebut sudah mempunyai tarikan terhadapnya. Dengan mengetahui tanda wanita jatuh cinta ini akan menyebabkan lelaki akan bertindak betul dan sebaiknya untuk memungkinkan hubungan cinta dan kasih sayang dapat dijalin. Ini bertujuan kepada kebaikan untuk membentuk rumahtangga suami-isteri yang sah dan bahagia.

Antara yang dapat digariskan sebagai tanda wanita sudah jatuh cinta kepada seseorang lelaki ialah dengan perkara-perkara berikut

“Dia Tidak Senang Duduk”

Sesetengah wanita biasanya akan menunjukkan petanda awal yang tidak begitu jelas dan kemudian mengharapkan anda untuk mengambil alih peranan seterusnya. Jika anda berjaya mengesan petanda ini, hanya sedikit usaha mampu membuahkan hasil kerana ‘pintu’nya telah terbuka untuk anda. Biasanya tanda-tanda awal ini ditunjukkan dengan berjalan mundar-mandir di belakang anda atau tidak sengaja terlanggar bahu sambil menjeling manja. Walaupun dia sekadar mengatakan ‘Maaf!’, itu adalah petanda yang perlu diberi tindakan segera.

“Tunjuk Minat”

Sewaktu berbicara dengannya, walaupun anda memperkatakan hal tidak munasabah, dia masih memberi komen membina. Setiap isu yang anda timbulkan mendapat sokongan daripadanya. Sama ada anda memang pandai berbicara atau dia menaruh minat mendalam terhadap anda. Lebih jelas lagi jika dia memainkan rambut sambil tersenyum manja setiap kali berbicara. Jika anda kurang yakin dengan maksud tersirat yang cuba disampaikan, dapatkan pandangan rakan yang ada bersama anda.

“Anda Diperkenalkan Kepada Rakannya”

Bermakna anda telah diterima masuk dalam kehidupannya. Salah satu sebab anda diperkenalkan adalah untuk memberitahu rakan-rakannya: ‘Ini aku punya’, dan satu lagi sebab ialah untuk mereka menilai diri anda. Jadi pastikan anda turut mengambil hati rakan-rakannya, namun jangan sampai dia cemburu.

“Membayangi Anda”

Bukan membayangi seperti mengatasi diri anda, tetapi menjadi seperti bayang-bayang anda. Ke mana sahaja anda pergi, pasti dia akan mengikuti anda. Dia juga menunjukkan minat mendalam terhadap percakapan anda walaupun tiada kena mengena dengan dirinya. Dia sebenarnya sedang lemas dengan keinginannya untuk mendampingi anda. Berikan dia ruang untuk menunjukkan kemahuannya agar tidak ‘lemas’ lagi.

“Anda Diajak Ke Tempat Lain ”

Dia ingin meluangkan masa yang lebih privasi bersama anda. Mungkin untuk berkenalan dengan lebih lanjut atau untuk meluahkan perasaanya terhadap anda. Kata-kata manis dan bicara anda bukan lagi soal utama baginya. Anda menjadi pilihan utama sebagai teman lelaki baginya.”

Berikut tadi adalah tanda wanita jatuh cinta pada ANDA. Apabila anda sudah menjejaki tanda wanita jatuh cinta pada ANDA ini, seharusnya anda mula menyusun langkah dan strategi seterusnya… Semoga ANDA berjaya mendapat isteri-isteri yang baik dan solehah dan berjaya juga bahagia dunia dan akhirat. Ameeen

Selain tanda wanita jatuh cinta pada anda diketahui. Anda juga haruslah yakin dengan diri sendiri. Inilah aset yang paling tinggi dan berharga yang banyak dinilai oleh para wanita. Untuk meningkatkan keyakinan diri bila berhadapan dengan wanita. Ada satu minyak wangi pemikat pheromone yang mampu memikat wanita dan jatuh cinta pada anda. Ya tidak semena-mena dan tanpa di sedari.

Sumber

Kesimpulannya kalau korang baca entri yang sebelum ni “Cara Cara Lelaki Mengungkapkan Cinta” dan diatas ni korang akan dapat tahu macam mana pasangan korang nak luahkan, cuma cara yang berbeza. Admin harap korang yang tengah hangat bercinta tu kalau ada masalah cuba tenangkan fikiran dan cuba baca post sebelum ni dan yang ni, inshaAllah korang akan lebih memahami pasangan korang. Admin doakan semoga bahagia semua.

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

3 thoughts on “Tanda Wanita Jatuh Cinta Pada Seseorang Lelaki”

  1. Rina says:

    Kalau dipikir2 benar juga poin2 diatas. Pria harus lebih peka untuk melihatnya apakah si wanita suka dengan dia atau tidak sebab kebanyakan juga karena malu sering tak terlihat tu …
    Rina recently posted…Create Simple Login & Logout Page Without MySQL Database Using PHP ScriptMy Profile

  2. Azrina says:

    Hmm.. sye tk setuju.. kalau sye mnat kt seorang lelaki… sye suka mngintip dia.. lpstuu bnyk2 brtanya soalan pelajaran kt dia.. masa dia sedih, sye nak buat dia senyum balik.. jdi, sye text dia tentang prkara2 yg buat kita bahagia.. Semasa jumpa, sye curi2 pandang kt dia.. kalau dia menoleh, sye buat tak tau jee.. hehehe :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge