Taib Mahmud Letak Jawatan Sebagai Ketua Menteri Sarawak

taib-mahmud-letak-jawatan.jpg

Taib Mahmud Letak Jawatan Sebagai Ketua Menteri Sarawak | Senario politik Malaysia tika ini dilihat kian menghangat dengan beberapa isu yang tidak dijangka-jangka. Sebelum ini, kecoh  Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kajang Lee Chin Cheh meletakkan jawatan sebagai wakil rakyat. Terbaru dikhabarkan Tan Sri Abdul Taib Mahmud telah disahkan meletak jawatan. Ikuti berita lanjut.

Taib Mahmud Letak Jawatan Sebagai Ketua Menteri Sarawak

Petra Jaya: Ketua Menteri, Tan Sri Abdul Taib Mahmud, sah meletak jawatan dan bakal mengumumkan penggantinya dalam tempoh terdekat.

Pengerusi Tetap Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB), Datuk Amar Mohamad Asfia Awang Nassar, berkata Abdul Taib mengumumkan pengundurannya dan menyerahkan pada Majlis Kerja Tertinggi (MKT) parti serta kaukus khas menentukan siapa pengganti.

Bagaimanapun dalam mesyuarat hampir lima jam itu, MKT dan kaukus memutuskan memulangkan kuasa menamakan pengganti kepada Abdul Taib Mahmud. – Sumber

Fuh – Jika dilihat pada komen-komen di media sosial terutamanya di facebook, ramai yang menyuarakan kegembiraan apabila pengesahan perletakan jawatan Tan Sri Abdul Taib Mahmud diumumkan. Apa pula kata anda?

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

One thought on “Taib Mahmud Letak Jawatan Sebagai Ketua Menteri Sarawak”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge