Tahukah Anda Mengapa Piring Astro Mengadap Arah Kaabah (Kiblat)?

piring-astro-arah-kiblat.jpg

Tahukah Anda Mengapa Piring Astro Mengadap Arah Kaabah (Kiblat)? | Jelas, Kaabah bukan sekadar kiblat tetapi juga sebagai pusat tumpuan manusia dalam urusan dunia atau kehidupan. Contoh yang paling mudah sekali, tentu anda ada stesen televisyen berbayar iaitu Astro. Pastinya setiap Astro ada ‘piring para bola’ untuk menerima maklumat yang dipancarkan dari satelit. Untuk mendapatkan siaran yang jelas, piring itu akan dihalakan ke arah Kiblat atau Kaabah. Kalau tidak percaya cuba tengok balik piring Astro di bumbung anda menghadap ke mana?

KENAPA BEGITU? Mudah saja jawapannya Mekah adalah pusat bumi. Sama ada percaya atau tidak jawapannya mudah ditemui semasa kali pertama Neil Armstrong menjejakkan kaki ke bulan pada 20 Julai 1969. Di dalam satu temu bual di stesen TV Al Majid, Arab Saudi, Dr. Abd Al-Baset Al-Sayyed dari pusat Penyelidikan Kebangsaan Mesir mengulas, angkawasan pertama itu telah membuktikan, Mekah adalah pusat bumi.

Katanya ia telah dibuktikan secara saintifik semasa Neil Armstrong di dalam perjalanan ke bulan. Ketika itu dia berjaya mengesan satu radiasi yang dipancarkan dari bumi. Radiasi itu di dalam gelombang pendek. Situasi itu sesuatu yang pelik dan mereka cuba mencari jawapan dan membuat penelitian. Akhirnya mereka berjaya mengesan bahawa radiasi itu dipancarkan dari Mekah atau secara tepatnya dari Kaabah.

“Yang paling mengejutkan radiasi itu bersifat infiniti (tidak berpenghujung). Apabila Armstrong menjejakkan kaki ke bulan, radiasi itu masih boleh dikesan. Radiasi itu mempunyai sifat yang istimewa dan paling penting ia infiniti. Saya percaya inilah yang menhubungkan Kaabah di bumi dengan Kaabah di alam akhirat.

“Bayangkan anda berada di kutub utara dan saya berada di kutub selatan,di tengah-tengah adalah zon keseimbagan magnet atau zon magnetisme sifar dan itulah Mekah. Kalau hendak dibuktikan boleh. bawa kompas ke Kaabah dan anda dapati jarum kompas itu tidak akan bergerak. Ini bermakna Kaabah adalah zon magnetisme sifar. Tarikan untuk ke dua-dua medan adalah sama kuat.

Hal sedemikian katanya, turut memberi kesan pada kesihatan dan umur seseorang. Sebab itulah orang yang tinggal di Mekah lebih sihat dan panjang umur. Tekanan graviti yang tertumpu di kawasan itu memberi kesan pada peredaran darah dan pergerakan biologi kehidupan.

“Ini telah dibuktikan bahawa ia boleh memberi kesan pada hemoglobin untuk membawa darah yang mengandungi oksigen ke seluruh tusi badan. Bermakna bila anda berada di Mekah, keupayaan darah untuk membawa oksigen ke seluruh tisu badan secara semula jadi jauh lebih baik berbanding tempat lain di dunia ini,” jelasnya

Pelbagai bukti saintifik dari kajian para saintis juga telah membuktikan bahawa Kaabah berada di “Centre of the earth”. Jika anda berkesempatan ke Mekah Al-Mukaramah cuba bawa kompas ke arah Kaabah dan lihat jarum kompas tersebut tidak akan menunjuk mana-mana arah sama Barat, Timur, Selatan atau ke mana-mana arah kerana Kaabah sememangnya berada di pusat atau ditengah-tengah bumi. Neil Amstrong juga mengesahkan fakta ini.

Maha Kaya Allah, dengan hanya melakukan Tawaf kesihatan kita akan bertambah baik. Tidak hairanlah jika ramai yang mengetahui rahsia ini sentiasa merindui untuk ke Mekah… Bagi yang bukan Islam kaji-kajilah fakta ini dan anda pasti akan mendapat kebenaran-Nya. Marilah kita belajar ilmu dan mengkaji Islam yang amat indah ini.

BREAKING UPDATE

Fakta ini mungkin terdapat salah faham atau penyebaran fakta palsu berkenaan arah piring astro..untuk keterangan lanjut rujuk artikel Senarai Kedudukan Piring Setelit ini. Terima Kasih!!

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

11 thoughts on “Tahukah Anda Mengapa Piring Astro Mengadap Arah Kaabah (Kiblat)?”

 1. Yan Ty says:

  Besarnya kuasa Allah. Balik kg nnt nk pi pnjt bumbung la tgok betoi ka dak. Hee
  Yan Ty recently posted…Pantai Timur , Aku Datang ! – Day 3My Profile

 2. Rina says:

  Saya sangat bangga dan bersyukur telah memeluk Islam sejak lahir
  Senmoga info ini bisa makin menguatkan iman kita terhdap Allah SWT
  Rina recently posted…How To Create jQuery Featured Content Slider For WebsiteMy Profile

  1. fuhdotmy says:

   Alhamdulillah

  2. Daxx says:

   Alhamdulillah, mari kita sama sama bersyukur kepada Ilahi 🙂
   Daxx recently posted…Blogger Tips #3: Widget Random Post Dalam Satu LabelMy Profile

 3. fyna says:

  subhanallah. besarnya kuasa Allah SWT.
  fyna recently posted…Simpton Taip Dan PadamMy Profile

 4. thanks for sharing mohon banyakkan lagi article mcm ni di masa hadapan

 5. tokki says:

  ntah ye ke tidak neil amstrong jejak kaki ke bulan..???

 6. orang ramai says:

  Kira oklah tu, ada juga fungsi lain piring tu tunjuk arah kiblat, 2 in 1 lah katakan..hahaha. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge