Tahukah Anda Kenapa Ada Wanita Melayu Yang Terpikat Pada Bangla?

bangladesh.jpg

Tahukah Anda Kenapa Ada Wanita Melayu Yang Terpikat Pada  Bangla? | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua readers fuh.my. Tadi tengah asyik dok blogwalking tiba-tiba Dr Fuh ada jumpa satu artikel yang sangat menarik. Artikel berkaitan pendapat. Artikel tu dari blogbisu.com. Lepas baca semua isi kandungan pendapat tu Dr Fuh rasa ada benar jugak walaupun bukan semua. So Dr Fuh kongsikan dengan korang. Jom baca.

Ingat, ini cuma sekadar pendapat peribadi beliau. Mungkin tidak sama dengan pendapat anda. Cuma sekadar berkongsi..

1. Sebab diorang lebih setia

Kebanyakan mereka ni ibarat walau lautan api sanggup direnangi. Haha. Tapi aku ade terbaca gak yang benda ni tak kekal lama. Biasanya time belum kawen, time bercinta, memang semuanya baik/elok, tapi bila dah kawen, jadi lain. Disini, aku tak dapat nak komen apa-apa perihal tersebut sebab aku belum kawen lagi. Kwang kwang.. Tapi diorang memang jenis yang kalau dah ade awek, terus terang cakap dah ade awek. Takde nya nak mengaku single or dalam Fesbuk tulis ‘single’ walhal tetiap minggu dating dengan bebi sayang cinta hati dia siap bersuap suap makan durian crepe.

Setakat ni aku belum pernah dengar lagi kes dorang curang dengan girlpren/pasangan Malaysia dorang. Err lagipun time zaman pemerintahan British dulu, diorang ni (Gurkha) memang terkenal dengan kesetiaan diorang, loyal, berani, dan tak akan berundur lari ketakutan dalam medan peperangan. So, boleh ke dikaitkan perkara tersebut dengan hal cintan cintun? wahahah

2. Sebab diorang lebih romantik

Hahahaha. Bagi aku gelak dulu sebelum explain.. Bagi aku, entah la. Maybe yang aku kenal takdela sangat romantik gile tahap gaban. Tapi perkataan yang paling tepat untuk menggambarkan adalah, dorang lebih thoughtful. So I guess thoughtful selalunya dikaitkan dengan romantik kot. Atau mungkin jugak dorang lebih romantik sebab banyak sangat tengok movie Hollywood. Haha. Sebabnya, aku sebenarnya terkejut jugak dengan vocabulary dorang dalam English language. Ade sesetengahnya yang orang Malaysia kita sendiri pun tak berapa tahu. Contohnya perkataan “chapstick”. Kita kalau kat Malaysia ni sebut lip balm je. So, memang terbukti dorang banyak mengikuti perkembangan dunia Hollywood.

3. Dorang cepat belajar/ menguasai sesuatu perkara

Contohnya, Bahasa Melayu dan slang-slang yang kita orang Malaysia ni selalu gunakan dalam daily conversation kita di Malaysia. Dorang cepat belajar BM. Kalau kita, mampu cakap dalam bahasa Nepal after 1 month duduk Nepal tanpa guna Google Translator etc? Aku pun tak tau sebenarnya mampu atau tak haha. Sebab aku memang tak mampu T.T

Selain dari tu, diorang jugak berusaha untuk gain knowledge. Time bila dorang buat semua membaca tu pun aku tak tau.. Tup tup dorang dah jadi pandai, siap jadi supervisor lagi di kilang-kilang. Aku rasa orang yang sentiasa enthusiastic untuk gain knowledge ni sangat smart, walaupun dorang tak belajar sampai diploma or PhD. Ade jugak dorang yang dari tak reti membaca, terus boleh membaca tak lama lepas dorang belajar membaca.

4. Dorang tak guna duit perempuan

If dorang betul-betul cintakan/sayangkan korang, duit korang diorang tak akan sentuh. Walaupun ade jugak jenis yang sengal buat lawak pada korang suruh belikan baju, selipar or henpon baru, belikan tiket balik kampung etc, tapi cuba korang cakap/tegur sekali kat dia yang korang macam rasa yang dorang ni macam nak mempergunakan korang or korang try cite kat dia yang korang ni orang susah dan korang tak suka dia buat lawak meminta dibelanja bermacam macam, sure dorang akan cakap dengan nada yang agak marah (walaupun masih kontrol macho) bahawa dorang melawak saje dan dorang tak kisah pun sebenarnya. Biasanya if dorang dalam kesusahan pun, dorang tak akan meminta dari korang. Dorang tak nak menyusahkan korang.

Tapi. despite all his words, untuk korang betul-betul tahu sama ada he will take advantage of you or not, korang kena tengok time korang keluar makan dengan dia. Usually they will offer untuk settle the bill kat restaurant, walaupun hakikatnya ade beberapa ringgit sahaja dalam dompet. In fact, biasanya dorang tak cakap pun macam ni “I only have a few ringgit left, I hope you can eat something inexpensive”. Haha tapi apa pun, dorang still berusaha untuk cari duit, walaupun kadang-kadang terpaksa pinjam dari rakan-rakan.

5. Dorang terima korang seadanya

Biasanya dorang tak tanya pun tentang ex ex pakwe korang dan kisah-kisah korang dan ex pakwe korang. Cuma, diorang akan tanya sama ada korang ni bini orang ke or dah pernah kawen/tunang. Kadang-kadang, korang nak bercerita tentang kisah-kisah lama korang (kononnya nak share kesedihan kisah lepas) pun dorang tak nak ambik tau. Haha. Bukan sebab kejam ke apa, tapi sebab dorang tak nak ungkit kisah lepas dan nak korang fokus pada masa sekarang je.

Biasanya dorang jugak tak memilih sangat bab paras rupa seseorang perempuan. Tapi if ade perempuan yang cun suka pada dorang, takdela dorang tolak pulak. Haha… Contoh dah banyak depan mata. Pernah ke korang selalu dengar dorang kawen dengan minah salleh? Tapi lelaki-lelaki Malaysia yang kawen dengan minah salleh banyak hehe

6. Sebab rajin?

Aku cuma agak la diorang sangat/agak rajin, malah sesiapa yang pernah memandang situasi dimana mat bangla-mat bangla beratur berjalan di tepi bahu jalan pada awal pagi jam 6.15 pagi dan juga jam 9 malam akan berkata “wah, awal pagi dah bangun kena berjalan pergi kerja” dan “wah, malam pukul 9 or 10 malam baru dapat balik rumah”. Kesimpulannya, untuk buat macam tu (bangun awal pagi, berjalan kaki untuk ke kilang-kilang, malah membawa bekal nasi berlaukkan kari/dal) setiap hari adalah SANGAT mencabar minda ok. Haha. Memang mencabar minda aku sendiri sebagai seorang warga tempatan lah.. Sebabnya, kalau akulah maybe aku boleh bertahan sehingga seminggu je, semasa awal-awal bekerja. Then, the next week, sure aku akan mula rasa malas dan mungkin juga akan MC untuk 1 hari semata mata nak catch up tido 😛

Jadi, mungkin juga semangat kerajinan diorang merupakan antara salah 1 sebab mengapa wanita mudah terpikat pada diorang? Sebenarnya aku agak kagum jugak dengan daya tahan tidur diorang ni haha. Sebab ada sesetengahnya, walaupun balik kerja jam 10 malam, masih ada masa untuk lepak bersama kawan-kawan dan kadang-kadang juga keluar berjalan-jalan untuk ambik angin malam, then balik semula rumah jam 1 or 2 pagi. Kalau aku sendiri, lepas balik kerja maybe akan terus lepak atas katil, bersiar-siar di dalam alam mimpi..

Lumrah wanita mahu selalu keluar bersiar-siar dengan jejaka pilihan hati. Kadang-kadang tanpa mengira waktu/masa. Apa yang aku dapat simpulkan, mat Bangla/ mat Nepal biasanya jarang merungut/bersungut kepada teman wanita diorang betapa penatnya diorang bekerja dan betapa permintaan untuk keluar makan/bersiar-siar pada waktu malam menyusahkan mereka (sebab mereka nak tido/berehat kerana keesokan paginya perlu bekerja semula). Walaupun jika difikirkan secara logik akal, memang pekerjaan mereka agak memenatkan berbanding pekerjaan kita warga tempatan yang hanya perlu duduk di ofis, attend meeting, menyiapkan presentation dan tidak perlu sangat berjemur di tengah panas pada pukul 12 tengah hari.

Kesimpulan

Penulis bukan mahu terlalu mengagung agungkan mereka-mereka di atas ni, tetapi cuma mahu berkongsi maklumat dengan pembaca sekalian hehe. Harap info-info diatas dapat merungkaikan persoalan saudara/saudari sekalian kenapa wanita mudah terpikat pada mat Bangla/ mat Nepal.

P/S: Buat wanita diluar sana, apa pun, berhati-hatilah dalam memilih teman, tak kira la bangsa apa sekali pun. Bukan ape, takut nanti terjumpa yang jenis sex maniac kan susah. Tak pasal pasal pulak.

SUMBER

Dr Fuh – Pendapat anda pula bagaimana??

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Latest posts by Dr Fuh (see all)

Comments

comments

22 thoughts on “Tahukah Anda Kenapa Ada Wanita Melayu Yang Terpikat Pada Bangla?”

  1. naza says:

    Semua yg disebut tu ade pada aku…..sekarang aku menyintai dan bahagia pada dia seorang je 🙂

    1. arousemah says:

      bangla jugak ke???

      1. naza says:

        ape ingat bangla je ke yang romantik? puiii….. melayu tak romantik la? dah sah-sah tulis tu pun tau orang melayu.

    2. hanna says:

      melayu memang..bangla,negro,nepal,mynmar sume dorng sapu..hahaha

    3. MeLL says:

      Sure ke bangla tu single?ahakz

  2. Yan Ty says:

    Kat Putrajaya banyak ada tapi xdak la pula tertangkap cintan.

  3. Wa teka bangla-bangla ni walaupun kulit derang kelam tapi hidung macung kot.. tak pun derang ni dgr jer ckp sbb tak paham bahasa malaysia hahahah kbai

  4. Daxx says:

    Tapi kenapa mesti bangla!
    Daxx recently posted…Blogger Tips #3: Widget Random Post Dalam Satu LabelMy Profile

  5. Rahman says:

    hehhehe….banyak jgk yang betulnya mengenai artikel di atas tu…cuma nak ingatkan gadis2 di luar sana berhati-hatilah juga dalam memilih pasangan,janganlah sampai sejarah silam berulang kembali dimana ada jugak minah tempatan yang dibawa balik ke negara mereka terseksa…kalau dah jodoh tak kemana kan!!…

  6. Zany says:

    Sama ja yg pasal setia tuh… cuma perempuan saja yg buta akal buta hati… macam mana pmpuan tau dorang jenis setia? ramai gak yg mngaku kat India dah ada anak bini tapi kat Malaysia pun main pmpuan sorang brcouple sorang… takkan nk crita kat pmpuan malaysia kot… pandai gaul pndai la simpan… kalau dah nama pmpuan, mmg senang kena tipu… bangla baru bagi ayat bunga2 sikit dah declare bangla setia… patutla ramai pmpuan kena tipu la, rompak la, rogol la, bunuh la, culik la walaupn dlm berita mcm2 kes penipuan oleh laki nih…

  7. arrow says:

    nice info tq admin

  8. rizal says:

    Banyak lagi melayu yang baik dalam negara ni, Mat Bangla juga yg dipilih…Bila dah terkena baru menyesal tak sudah..

  9. vcore says:

    nice sharing

  10. omg says:

    tahan ker bau diorang?

  11. The prototype of the iconic Chanel bag the world’s first shoulder bag appeared in 1930 with a strap, not a chain
    http://www.jeteye.com/user/vasececil1

  12. It consists of a sleeveless tankstyle torso and looks similar to a swimsuit
    http://bibsonomy.org/user/edwardwing74

  13. There are plenty designs, colors , materials , and sizes of replica handbags so everybody else could acquire the look they desire
    http://www.43things.com/person/bowl11hose

  14. kalam says:

    Please change attitude. Don’t think negative about us.
    We are all human. Please respect people, than people will respect you.
    We are really friendly, want good relation with all people.
    May be some people (bagali) make mistakes.

    Here some people comment make me sad…….

  15. I can’t perhaps know the way My partner and i found themselves listed here, but I assumed this post ended up being excellent. I wouldn’t comprehend what you do however certainly you will definitely a well known digg when you are not necessarily already. Best wishes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge