Subhanallah! Benarkah Budak Ini Dibesarkan Oleh Anjing Sehingga Umur 3 Tahun?

Budak-Dipelihara-Anjing-Sehingga-Berusia-3-Tahun.jpg

Subhanallah! Benarkah Budak Ini Dibesarkan Oleh Anjing Sehingga Umur 3 Tahun? | Kisah pelik dan tragis Madina bermula apabila dia ditinggalkan kedua ibubapanya sehinggalah ditemui semasa berusia 3 tahun.

Yang menariknya, dia telah dipelihara oleh seekor anjing sebelum itu.

Semasa ditemui, beliau hanya dapat mengucapkan dua perkataan, ya dan tidak serta lebih suka berkelakuan seperti anjing.

Madina sihat secara mental dan fizikal selepas dirawat oleh pasukan perubatan tidak lama selepas ditemui.

Walaupun perkembangannya terhalang akibat ditinggalkan, dia beruntung kerana masih kecil.

Seorang pengasuh percaya bahawa Madina akan kembali normal apabila dewasa kelak.

Dr Fuh – Hmmm kalau macamni lah gayanya, para ibu yang membuang bayi atau membunuh janin di luar sana tu patut dilabelkan sebagai apa? Sudah semestinya mereka lebih hina dari anjing ini. Nauzubillah

 

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Latest posts by Dr Fuh (see all)

Comments

comments

23 thoughts on “Subhanallah! Benarkah Budak Ini Dibesarkan Oleh Anjing Sehingga Umur 3 Tahun?”

  1. kucinghitam says:

    pandai anjing2 nie jaga comey ja
    kucinghitam recently posted…BERADU SEO MELAYU BOLEH SIAPA LAGI HEBATMy Profile

  2. kucinghitam says:

    kal sapa xnak baik bg kat anjing la yer
    kucinghitam recently posted…BERADU SEO MELAYU BOLEH SIAPA LAGI HEBATMy Profile

  3. Daxx says:

    Tapi kan kalau anjing dekat malaysia ni jangan harap la nak jaga budak kecik, makan budak ada la. hahaaha
    Daxx recently posted…Blogger Tips #3: Widget Random Post Dalam Satu LabelMy Profile

    1. kucinghitam says:

      hanjing kat malaysia ni semua dia bedal
      kucinghitam recently posted…PENGKID DIBURU POLIS KERANA MEMBAKAR RUMAH GFMy Profile

  4. Maleehah Kamal says:

    Mana anjingnya???

  5. comelnya budak ni klw aku amek jadi anak pun tak pe la la la la la :p

  6. Ummar Farouk says:

    Subhanallah! Jarang sekali aku dengar kes-kes sebegini berlaku…
    Ummar Farouk recently posted…Subhanallah! Sungguh Indah Akhlak Mujahidin Jabhah Al-Nusrah!My Profile

  7. kucinghitam says:

    haha tetiba ceta mama plak tu 2 beradik
    kucinghitam recently posted…PENGKID DIBURU POLIS KERANA MEMBAKAR RUMAH GFMy Profile

  8. nego says:

    bagusla dia jaga
    nego recently posted…#>>Tutorial membeli ProdukMy Profile

  9. Anjing bukan haiwan yang hina.. sehina2 makhluk dalam bumi Allah ni adalah manusia yang berperangai iblis jer
    lekatlekitgurl recently posted…ARTIS TOLONG JANGAN ANGGAP PEMINAT NI LUBUK DUIT ANDAMy Profile

  10. liana rosli says:

    pandai anjing tu jage budak ni….
    liana rosli recently posted…sekitar exam ilmu pendidikan n pendidikan islam pendidikan khasMy Profile

  11. Cim says:

    huhu. sian budak tu. betol dak budak bawah ni 😀

  12. bee says:

    ntahnye. mane anjingnye….? nk gak tgk anjing yang berperikemanusiaan tu.. huhu

  13. World WarZ says:

    Maaf cakap..
    Kita cepat dan mudah sangat percaya cerita cerita macam gini tanpa sedikit pun mahu menggunakan lojik dan hukum akal.
    Cuba perhati dan lihat betul betul kanak kanak perempuan tu dan bertanya adakah seorang kanak kanak yang rapuh dan tidak pandai menjaga diri yang hanya bergantung 100 peratus penjagaan dari penjaga boleh berkadaan sihat dan rapi fizikal luarnya.
    Boleh kah penjaganye iatu hanya seekor anjing manjaga beliau seperti seorang manusia yang sempurna. Boleh kah seekor anjing memberi dia cukup makan dan minum,serta memakaikan beliau baju serta memandikan dan membersihkan segala kotoran. Bolehkah seekor anjing menghindarkan beliau dari parasit dan penyakit dan sentiasa Menyapu bedak dan losen supaya kuilitnye kelihatan berseh lembut dan cantik.

    Kalau Boleh.. maka itu lah budak perempuan yang sehat cantik mulus dan comel dan penjaganye pula (iaitu seekor anjing) seekor penjaga yang sangat perihatin dan bertanggungjawab akan kesejahteraan kanak kanak perempuan itu , menjaga beliau sedari baby yang maseh merah sehingga berumur 3 tahu..
    Sangat menakjubkan

  14. John Utara says:

    semua kuasa allah, cuba fikir sejadah berdiri. awan tergantung. manusia hidup tampa beteri. nabi sulaiman membelah laut dan mcm2 lagi di sekeliling kita semua kajiban.

  15. World WarZ says:

    Saya kurang faham lah encik John Utara bila anda sebut manusia hidup tanpa battery Boleh jelaskan sikit kat sini
    dan lagi satu.. yang membelah laut merah dengan tongkat bukan nabi Sulaiman..
    Kalau awan tergantung.. Bumi , bulan, bintang, matahari planet planet pun tergantung juga.. Dan buah nyok dan buah Dr Fuh pun tergantung juga kehkehkeh…

    Memang cakap anda itu memang benar jika Allah berkehendakkan maka semua tidak mustahil..
    Cuma saya menulis komen tentang kontek diatas kalau menurut rasional..

  16. John Utara says:

    yg belah laut tu silap maaf. manusia tak pakai beteri tapi tuhan telah memasukan roh dalam jasad manusia. sbb tu la cerita ni x mustahil, tengok lah link ni
    https://www.youtube.com/watch?v=ZWERS-YaRhA

  17. mely says:

    mgkin saja ketika di temui budak kcil tu bru je di mandikan or di bersihkn

  18. teh says:

    mk aq kate…budak kecik malaikat ada jage…tu kehendak Allah panjangkan umur budak tu…dulu kan ad kesah mcmnie jgk…wolf girl…budk yg dijage oleh serigala….

  19. powerstik says:

    Quite wonderful submit. I recently stumbled upon your blog in addition to needed to point out that I’ve truly truly experienced exploring your blog discussions. In the end We will be opt-in as part of your rss and I am wishing you’re writing one more time before long!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge