SubhanaAllah!! Keindahan Sungai 5 Warna Di Colombia

Sungai-5-Warna-di-Colombia1.jpg

SubhanaAllah!! Keindahan Sungai 5 Warna Di Colombia | Melihat keindahan ciptaan Allah swt, SubhanaAllah.. Tak tercapai oleh akal.. Begitu indah sungai yang mempunyai 5 warna jernih didalam nya.. Kuasa Allah.

Cano Crystals (Caño Cristales) yang terletak di hutan simpan Serrania de La Macarena, Colombia diiktiraf sebagai sungai yang tercantik di dunia. Keunikkan sungai ini ialah air sungai ini akan berubah kepada 5 warna untuk satu tempoh antara musim hujan dan musim kemarau. Ia dikenali sebagai River of five colours.

Sebab utama warna air berubah ialah kerana sungai ini dipenuhi pelbagai alga tetapi air sungai ini tetap jernih. Untuk datang ke sini, anda perlu mahir menunggang kuda kerana ia satu-satunya jalan untuk kesini. Wah, hebat sekali kan ciptaan Allah S.W.T

SubhanaAllah!! Keindahan Sungai 5 Warna Di Colombia. Melihat keindahan ciptaan Allah swt, sungai yang mempunyai 5 warna yg sangat jernih sangat mengagumkan SubhanaAllah!! Keindahan Sungai 5 Warna Di Colombia. Melihat keindahan ciptaan Allah swt, sungai yang mempunyai 5 warna yg sangat jernih sangat mengagumkan SubhanaAllah!! Keindahan Sungai 5 Warna Di Colombia. Melihat keindahan ciptaan Allah swt, sungai yang mempunyai 5 warna yg sangat jernih sangat mengagumkan SubhanaAllah!! Keindahan Sungai 5 Warna Di Colombia. Melihat keindahan ciptaan Allah swt, sungai yang mempunyai 5 warna yg sangat jernih sangat mengagumkan

Fakta ringkas:

* Cano Crystals terletak di hutan simpan Serrania de La Macarena, Colombia. Bagi yang tak tau Colombia tu di mana, ia merupakan negara jiran kepada Venezuela.

* Biasanya, Cano Crystal adalah sama dgn kebanyakan sungai-sungai lain. Tetapi untuk satu tempoh di antara musim hujan dan musim kemarau, sungai ini akan dipenuhi dengan pelbagai alga yang merubah sungai ini kepada 5 warna.

* Walaubagaimanapun, air sungai ini tetap jernih dan tidak berkeladak.

* Jika anda berkeinginan untuk datang ke sini, anda harus datang pada waktu yang tepat iaitu di antara musim hujan dan musim kemarau sahaja.

sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

3 thoughts on “SubhanaAllah!! Keindahan Sungai 5 Warna Di Colombia”

  1. Ammar says:

    Cantiknya sungai ni. Kalau kat Malaysia ada sungai ni rasa segan pulak nak mandi. Cantik sangat
    Ammar recently posted…Video Penjual Putu Kena LanggarMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge