SubhanaAllah! Gambar Awan Berlubang Dirakam

awanlubang1.jpg

SubhanaAllah! Gambar Awan Berlubang Dirakam – Satu kejadian  ciptaan Allah SWT yang luar biasa. Fenomena ini pula dikenali sebagai Punch Hole Cloud atau Fallstreak. Ia berlaku apabila suhu air pada awan berada dibawah takat beku namun masih belum membeku kerana kekurangan ice nucleation particles. Apabila sedikit particle air mula membeku, ia akan menyebabkan efek domino yg menyebabkan wap air di sekelilingnya turut membeku dan jatuh turun ke bumi. Ini menyebabkan wujudnya lubang besar pada awan cirrocumulus atau altocumulus. Jom lihat gambar di bawah ini.

Gambar Awan Berlubang Dirakam Gambar Awan Berlubang Dirakam Gambar Awan Berlubang Dirakam Gambar Awan Berlubang Dirakam Gambar Awan Berlubang Dirakam Gambar Awan Berlubang Dirakam

Bagi pihak pengkaji barat, setiap kejadian yang berlaku di atas muka bumi sememangnya menggunakan logik akal  berdasarkan kajian yang dilakukan. Ternyata kejadian Allah SWT ini mempunyai hikmah yang tersendiri dan memberi peluang kepada para pengkaji mencari rahsia di sebaliknya. SubhanaAllah.

SUMBER

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

4 thoughts on “SubhanaAllah! Gambar Awan Berlubang Dirakam”

 1. kucinghitam says:

  subhanallah memang ajaib ciptaan Nya
  kucinghitam recently posted…22 MAUT GEMPA BUMI ACHEHMy Profile

 2. kucinghitam says:

  cantik sangat2 kalo leh dapat snap pic sendiri
  kucinghitam recently posted…22 MAUT GEMPA BUMI ACHEHMy Profile

 3. Aimi Shaklee says:

  suka sangat tengok lagi, lagi2 masa masa matahari nak naik dan terbenam. Memuji2 kebesaran Allah 🙂
  Aimi Shaklee recently posted…Set Menyusu Shaklee : Milk Booster Permata Hati IbuMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge