Seorang Ibu Hamil Angkat Besi 2 Hari Sebelum Bersalin

Seorang-Ibu-Hamil-Angkat-Besi-2-Hari-Sebelum-Bersalin3.jpg

Seorang Ibu Hamil Angkat Besi 2 Hari Sebelum Bersalin | Umumnya seorang wanita hamil lebih memilih menghabiskan waktunya dengan berehat . Apalagi diakui oleh doktor bahawa ibu hamil tidak boleh merasa keletihan . Namun hal itu tidak berlaku pada Meghan Umphres Leatherman .

Ketika hari kelahiran buah hatinya makin dekat , Meghan nekad mengangkat beban berat . Wanita yang berasal dari Arizona , Amerika Syarikat tersebut tetap nekad mengangkat beban sejak awal kehamilannya . Meghan mampu mengangkat beban seberat 97.5 kg ketika 2 hari menjelang kelahiran bayinya .

Seorang Ibu Hamil Angkat Besi 2 Hari Sebelum Bersalin Seorang Ibu Hamil Angkat Besi 2 Hari Sebelum Bersalin2

Dia juga melakukan push presses seberat 50 kg dan squat seberat 75 kg . Tidak hanya itu wanita berusia 33 tahun ini secara rutin jalan – jalan dengan anjing sekitar 4.8 km . Setiap minggu ia mendaki gunung sepanjang 6.4 km . Kerana aktiviti itu , Meghan kerap mendapat kritikan dari orang sekitarnya .

Bahkan proses penguncupan yang normalnya 12-14 jam , Meghan hanya melaluinya selama 4 jam . ” Proses melahirkanku sangat mudah , maka jangan jadikan kehamilan menjadi alasan kemalasan , ” tambah Meghan .

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge