Seorang Ayah Menulis 800 Keping Nota Untuk Anaknya Terungkap

Seorang-Ayah-Menulis-800-Keping-Nota-Untuk-Anaknya-Terungkap.jpg

Seorang Ayah Menulis 800 Keping Nota Untuk Anaknya Terungkap | Kasih sayang seorang ayah kepada anak tentulah sangat besar. Perkara ini boleh dirujuk pada Garth Callaghan, seorang ayah di Virginia, Amerika Syarikat, yang rela menulis 800 catatan setiap harinya untuk buah hati kesayangannya, Emma.

Yang misterinya, Garth menulis setiap potongan catatan inspirasi di sekeping kertas tisu. Kejadian ini bermula saat Garth didiagnosis ,doktor memberitahu beliau menghidap kanser, November 2011. Doktor melaporkan bahawa peluang hidupnya hanya boleh bertahan 5 tahun lagi. Ia kemudian berjanji kepada anaknya, Emma, ​​untuk menulis sebuah catatan setiap harinya hingga Emma lulus SMA.

Seorang Ayah Menulis 800 Keping Nota Untuk Anaknya Terungkap2 Seorang Ayah Menulis 800 Keping Nota Untuk Anaknya Terungkap3

Garth mendedahkan bahawa ia akan menyelitkan sebuah catatan tersebut di tempat makan Emma. Hingga saat ini, ia telah berjaya menyelesaikan 740 dari total 826 catatan. Garth menjelaskan bahawa alasannya menulis catatan tersebut adalah untuk meninggalkan kenangan bagi anak perempuannya. “Di akhir hariku, catatan ini mungkin akan menjadi satu-satunya yang tersisa dariku buat Emma,” ujarnya. Garth juga mencatat semua catatannya di Facebooknya dan website rasmi bertajuk “Napkin Notes Dad”.

Seorang Ayah Menulis 800 Keping Nota Untuk Anaknya Terungkap5 Seorang Ayah Menulis 800 Keping Nota Untuk Anaknya Terungkap6

Seorang Ayah Menulis 800 Keping Nota Untuk Anaknya Terungkap4

Seorang Ayah Menulis 800 Keping Nota Untuk Anaknya Terungkap7

Beberapa catatan berjaya membuat terharu orang-orang kerana begitu menunjukkan kasih sayangnya kepada anak perempuannya. Salah satu contohnya, “Dear Emma, ​​what you think of yourself is much more important than what people think of you.” (Dear Emma, ​​apa yang kamu fikirkan tentang dirimu sendiri jauh lebih penting daripada apa yang difikirkan oleh orang lain).

sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge