Senarai Harga Baru Tiket Bas Selepas Kenaikan 30% Sempena Raya

harga-tiket-bas-naik.jpg

Senarai Harga Baru Tiket Bas Ekspres Selepas Kenaikan 30 Peratus Sempena Hari Raya Aidilfitri | Woww!! Nampaknya seperti yang dijanjikan pihak kerajaan untuk mengkaji kenaikan 30% tambang tiket bas ekspres menampakkan hasilnya apabila pada hari ini sah harga tiket naik sebanyak 30%. Gilerrr 30% tuuuu. Jom kita tengok senarai harga baru tiket bas ekspres selepas kenaikan 30%.

Senarai Harga Baru Tiket Bas

Senarai Harga Baru Tiket Bas

Kebanyakan pengusaha bas mengadu bahawa tempat duduk penuh ketika menghantar penumpang ke kampung halaman namun apabila dalam perjalanan balik hanya sedikit bilangan penumpang.

Setiap tahun pada musim perayaan memang terdapat surcaj 10 peratus yang dikenakan pada tambang kerana perjalanan pada musim perayaan ada bezanya, iaitu bas penuh semasa pergi dan kosong bila balik. Kenaikan ini dicadang bagi mengelakkan kerugian bagi pengusaha sektor pengangkutan awam.

Dr Fuh – Kalau nak naik pon beragak la. Ni sampai 30% memang nampak sangat nak ambil kesempatannya. Hurmmm. Oh Malaysiaku aman harmoni makmur sejahtera!!

Senarai Baru Harga Tiket Bas Selepas Kenaikan 30 Peratus

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Latest posts by Dr Fuh (see all)

Comments

comments

8 thoughts on “Senarai Harga Baru Tiket Bas Selepas Kenaikan 30% Sempena Raya”

  1. Ummar Farouk says:

    Waww… Mahalnya… Mai kita pakat2 beli keta n moto…
    Ummar Farouk recently posted…[GEMPAR] Kemenangan Para Mujahidin yang Sungguh Luar Biasa!My Profile

  2. Sebelum PRU13 janji manis bagai hujan mencurah.. lepas PRU13 ni la harga yang perlu rakyat bayar atas kemenangan kerajaan pemerintah sekarang. Konon turunkan harga kereta tapi tambang bas naik.. ingat turun harga kereta semua orang mampu beli kereta ker?? ingat kereta tu tiga empat ratus ringgit ker.. keperluan golongan bawahan ni tetap pengakutan awam bagi yang tak mampu nak adakan kenderaan sendiri.. kenapa nak bebankan golongan bawahan yang berpendapatan rendah yang tak layak pun nak apply loan beli kereta. Yang kaya bertambah kaya raya.. yang miskin akan semakin daif la lepas ni.. lama2 jadi macam kat india.. yg kaya rumah macam istana yg miskin sampai tidur kat kaki jalan..

    Panas >>USTAZ AZHAR IDRUS DI DAKWA AJAK GADIS BERZINA?
    Panas >>VITAMIN C MAIXARA BUAT AKU RASA MENGANDUNG
    Wah >>Untuk Kaki Makan,Kaki Upload Gambar Makan,Kaki Jalan2 cari makan. Mesti tahu pasal ni
    wOW >>NAK TAHU RAHSIA BESAR PELAKON IZARA AISYAH?
    Beware >>Awas Ibu Ibu.. Rahsia anda sedang di intai
    Terbaik >>PELUANG PENYOKONG MAN UTD KE SYDNEY.CEPAT!!
    Wow >>Nak Tahu Kat Mana Nak Dapat Teksi Ke Airport Dengan Tambang Serendah RM9.99?
    suria lekatlekit recently posted…RAJA EMA KELEMBUTAN YANG MENGGODAMy Profile

  3. babycomel says:

    perghhh, naiknya menakutkan..
    babycomel recently posted…Sebenarnya Saya Isteri Dia Episode 10My Profile

  4. bee says:

    30%?? byknyer…
    bee recently posted…Haruskah Aku KembaliMy Profile

  5. Bidadari says:

    30% naik agak mahal. kereta yang 20-30 tu pun susah nak di laksanakan. tapi kalau pasal naik harga laju je laksana..
    Bidadari recently posted…Wanita : Tips Kembali Bekerja Setelah Melahirkan AnakMy Profile

  6. I used to be suggested this web site through my cousin. I’m now not certain whether or not this publish is written via him as no one else realize such particular approximately my problem. You’re incredible! Thank you!

  7. vcore says:

    mahalnye……..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge