Salah Siar Logo PDRM, Petugas RTM Dibuang Kerja

polis-raja-di-malaysia.jpg

Salah Siar Logo PDRM, Petugas RTM Dibuang Kerja | Radio Televisyen Malaysia (RTM) telah menggantung dan menamatkan perkhidmatan individu yang terlibat dalam insiden penyiaran kesilapan logo Polis Diraja Malaysia (PDRM) melalui RTM semalam.

Sambil berkata RTM memandang serius kejadian itu, Ketua Pengarah Penyiaran Datuk Norhyati Ismail berkata laporan polis untuk memulihkan imej Jabatan Penyiaran telah dibuat.

“Ralat dan permohonan maaf telah disiarkan dalam Berita Nasional 12 tengah malam.

Surat rasmi memohon maaf kepada Ketua Polis Negara (Tan Sri Khalid Abu Bakar) juga telah dihantar,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau menjelaskan jawatankuasa tatatertib telah bersidang hari ini untuk meneliti tindakan lanjut yang akan dilaksanakan susulan insiden itu.

Kenyataan dan tindakan segera yang diambil telah dimuat naik dalam laman sosial jabatan berkenaan, tambahnya. – Bernama

Berikut adalah video permohonan maaf dari RTM kepada Polis Diraja Malaysia

Sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

20 thoughts on “Salah Siar Logo PDRM, Petugas RTM Dibuang Kerja”

  1. tak pasal2 kena buang kerja
    blogger lelaki recently posted…Tips Membuatkan Otak Blogger Berfikir Lebih PantasMy Profile

  2. kali pertama kot tak payah la kejam sangat. kesalahan dia bukan la sampai jejaskan keselamatan negara pun. Bagi warning je dah la kot..
    lekatlekitgurl recently posted…TUDUHAN ROGOL ANAK TIRI BEKAS ANGGOTA RUFFEDGE FITNAH SEMATA??My Profile

  3. hurmm, mmg silap dia, tp kesian jugak sampai kene buang keje.. gantung dua tiga hari or warning letter oke kot :'(
    fizafantagiro recently posted…Kenalpasti antara COACH Original dan TiruanMy Profile

  4. Budak praktikal kot. hehe 😀
    Aniqbukhary32 recently posted…Benda kecik inilah yang kita selalu terlepas pandangMy Profile

  5. azwan says:

    macam tak boleh dimaafkan langsung lak kesilapan budak tu.
    azwan recently posted…Apa Kata Blogger Tentang Trafik Blog?My Profile

  6. mamat says:

    kalau hina negara bole dimaafkan…
    tapi hina jabatan kena buang…
    terbalik da pemimpin kita….

  7. AZARAIE says:

    Ikan bilis ….maby dia tak da kroni kot.Ah bosan la pentadbiran tak professional ni…..

  8. ms. suri says:

    KALAU MMG SENGAJA NAK SABOTAJ MMG KENA BERTANGGUNGJAWAB LA

  9. rissan says:

    tak yah le buang kerja dia.. kasihan dia, kalau ada anak istri nak cari kerja akat mana>? bagi le dia peluang sekali lagi, atau naotis 1 bulan so boleh dia cari kerja lain. nama manusia dah tu malam pulak.. mungkin terlalu penat.

  10. aliff says:

    korang tgok btol2 tak logo ygdibulatkn kt gmbr atas tuh?dh sah2 tulis “polis raja di malaysia” instead of “polis diraja malaysia”…sah2 la nk sabotaj pdrm..

  11. lily says:

    Ini bkn salahsiar, ni dia edit, psl tu kene buang. Kalau takat silap, takde masalah

  12. chemie says:

    padan muka dia kena buang kerja….puas hati…kut nak melawak, melawak la dgn cara yang sesuai…ni yg org kata lawak bangang

    1. shiro says:

      Dia ni bukan buat lawak… tp gmbr pdrm ni., di copy paste dr internet.. so cuma tlepas pandang polis raja di malaysia pada logo tu,.

  13. cik Ain says:

    kesian nya.. tak pasal2 kene buat kerja… hemmmm

    1. cik Ain says:

      buang kerja*

  14. vcore says:

    kesian dia.kene buang kerja

  15. That is definitely truly interesting, You might be a incredibly specialized tumblr. I become a member of your current give food to and show off toward seeking extra of this wonderful posting. Moreover, We’ve embraced your web site at my social support systems

  16. omg says:

    kesian. harap x jadi kat company2 lain.. kejam sgt tu!!! cuba yg membuang tu kena buang dgn kesalahan yg tidak disengajakan??? mcner???

  17. amir zahari says:

    budak praktikal kot tu..hahaha, samada logo itu diedit untuk tujuan sabotaj atau di muat turun terus dari internet tanpa diteliti keaslian logonya..
    amir zahari recently posted…Suka Memberi Amalan Mulia – Sedih Tengok Video IniMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge