Petua Tradisional Untuk Melegakan Cirit Birit

diarrhea.gif

Petua Tradisional Untuk Melegakan Cirit Birit

serbuk teh

Petua Tradisional Untuk Melegakan Cirit Birit

  1. Rendam empat sudu makan daun teh di dalam segelas air panas sehingga kembang. Setelah itu minum air teh tersebut dua kali sehari sehingga cirit-birit sembuh.
  2. Minum air tepung gandum ( Rendam tepung dalam air masak.bila tepung dah mendap di belah bawah, amik air ia dan minum.
  3. Ambil beberapa biji ciku muda dan rebus. Setelah mendidih, rebusan ciku muda tadi.
  4. Selain daripada itu, anda boleh mengambil daun atau pucuk jambu batu dan rebuskannya. Air rebusan tadi boleh boleh dijadikan penawar [caption id="attachment_4444" align="aligncenter" width="300"].

JAGA KEBERSIHAN PERSEKITARAN DAN PEMAKANAN ANDA. SELAMAT MENCUBA!!

 

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Latest posts by Dr Fuh (see all)

Comments

comments

7 thoughts on “Petua Tradisional Untuk Melegakan Cirit Birit”

  1. VIMAX2U says:

    dulu ambik teh pahit tak pun pil cak tea on tue hehehe
    VIMAX2U recently posted…VIMAX RM230My Profile

  2. Yana Sakura says:

    Pena wt yg num 1 n 4 jew dulu..hehe..nice sharing puteri πŸ™‚
    Yana Sakura recently posted…Imam Abu Hanifah Menasihati Si PemalasMy Profile

  3. setakat nie pernah cuba no 4 je dan ternyata berkesan. tak percaya? cubalah.. huhu πŸ™‚
    Aniqbukhary32 recently posted…Girlfriend sama macam anjing?My Profile

  4. vcore says:

    wahhh petua yang amat berguna
    vcore recently posted…Majlis Malam Berinai Fouziah Gous Dan Md ZhafranMy Profile

  5. baby comel says:

    Minum air kelapa,
    baby comel recently posted…Isteri Queen Control dan Menteri Kewangan?My Profile

  6. Ayuni says:

    …. πŸ™‚

  7. kamal says:

    tips yang bagus nie..boleh cuba kalau terkena cirit birit nie..thanks for sharing
    kamal recently posted…PETUA-PETUA TRADISIONAL MENGATASI PENING KEPALA AKIBAT TERKENA HUJAN.My Profile

Leave a Reply to Aniqbukhary32 Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge