Petua Meluruskan Rambut Yang Berkesan

rambut-lurus.jpg

rambut lurus

Petua Meluruskan Rambut Yang Berkesan

Petua Meluruskan Rambut Yang Berkesan | Semua wanita nak rambutnya cantik dan luruskan. Disini Puteri kongsikan petua untuk meluruskan rambut yang berkesan. Antara petua yang dapat diamalkan adalah meluruskan rambut dengan susu, santan kelapa dan jugaminyak rawatan panas. Baca untuk info selanjutnya.. =)

Susu Untuk Meluruskan Rambut

Anda mungkin akan terkejut bahawa susu tidak hanya sumber yang berguna dan berkalsium untuk tulang, Tetapi juga akan menyempurnakan untuk meluruskan rambut kita. Apa yang anda boleh lakukan ialah mengisi dalam 1/3 cawan susu. Anda perlu untuk mencuci rambut anda dan biarkan ia benar-benar kering. Dari situ, Meratakan susu ke rambut anda dan biarkan ia selama kira-kira 20 minit. Seterusnya, basuh dan perlahan-lahan sikat rambut anda sementara ia masih basah.

Minyak Rawatan Panas Untuk Meluruskan Rambut

Rawatan minyak panas tidak digunakan untuk keadaan yang mendalam dan rawatan rambut untuk rambut yang cacat. Di samping itu, ia boleh meluruskan rambut kita. Kerana ia melembapkan folikel rambut. Apa yang anda perlu lakukan mula-mula meletakkan minyak (terutama bagi minyak panas yang boleh dibeli di pasaran) pada mangkuk dan haba. Memanaskan bergantung kepada arahan. Dan meratakan seluruh kepala, anda boleh melindungi kepala dengan tuala mandi dan kemudian biarkan selama kira-kira 15 hingga 30 minit. Di samping meluruskan rambut anda, ia juga memberi rambut kembali bersinar dan sihat. Lakukan sekali seminggu untuk mengekalkan rambut yang lembut, berkilat dan lurus.

Santan Untuk Meluruskan Rambut

Kita semua telah tahu bahawa santan adalah berkhasiat untuk rambut kita, walau bagaimanapun, ia menunjukkan prestasi yang lebih baik dengan barangan tambahan. Anda boleh menggabungkan jus lemon ke dalam segelas santan kelapa dan kemudian biarkan sejuk. Anda akan perasan selepas beberapa ketika ia akan bertukar menjadi pes yang berkrim. Itu adalah tanda bahawa anda kini boleh menggunakan untuk rambut anda. Selepas menggunakannya, anda kini boleh meletakkan tuala panas di kepala anda. Selepas melumurkan bahan-bahan tadi di kepala anda untuk beberapa minit, anda kini boleh membilaskannya dengan syampu dan sementara masih basah, Menyikat rambut anda dengan lembut. Mengulangi ini selama 3 minggu dan anda akan lihat bagaimana rambut anda secara beransur-ansur lurus dan mendapat lebih berkilat dan lebih sihat.

Susu dan Madu Untuk Meluruskan Rambut

Susu dan madu boleh di gabungkan bersama-sama bukan sahaja untuk meluruskan rambut kita tetapi juga melindungi dari kerosakan yang lebih teruk dan memastikan ia sihat. Pertama sekali, susu tuang pada cawan dan tambah satu sudu teh madu ke dalamnya. Melumurkan pada rambut anda dan biarkan ia selama kira-kira dua jam. Kemudian, bilas dengan syampu dan pada masa ia masih basah, Menyikat rambut anda dengan lembut dan lihatlah sendiri hasilnya.

SELAMAT MENCUBA YA!!

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

3 thoughts on “Petua Meluruskan Rambut Yang Berkesan”

  1. sblm nie tahu santan je berkhasiat untuk rambut.. baru tahu plak susu n madu pun baik untuk rambut.. perkongsian menarik 🙂
    Aniqbukhary32 recently posted…Bertelanjang itu simbol kemajuan?My Profile

  2. anuar says:

    Ripanya ada banyak cara untuk meluruskan rambut. . Kini baru saya tahu. .terima kasih di atas perkongsian info. ..

  3. vcore says:

    nice share…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge