Pesawat Boeing 777 Terhempas Di San Francisco Airport (Video)

Pesawat-Boeing-777-Terhempas-Di-San-Francisco-Airport.jpg

Pesawat Boeing 777 Terhempas Di San Francisco Airport – 2 Penumpang Asiana Airlines itu Maut, manakala 130 CederaAmerika San Francisco: Sebuah Boeing 777 kapal terbang terbakar di landasan selepas ia membuat pendaratan cemas di Lapangan Terbang Antarabangsa San Francisco, California. (Foto kredit Josh Edelson / Getty Images / AFP)

Pesawat Syarikat Penerbangan Asiana Boeing 777 dari Seoul, Korea Selatan, telah membuat pendaratan cemas di Lapangan Terbang Antarabangsa San Francisco mengakibatkan dua orang mati dan 181 yang lain di masukkan ke hospital. Anggota bomba berpusu-pusu ke tempat kejadian apabila melihat asap hitam keluar dari pesawat pada laporan awal.

49 daripada jumlah mereka itu telah diangkut dengan segera dari tempat kejadian ke hospital kerana mengalami kecederaan yang serius. 132 lagi telah diangkut kemudian dengan kecederaan kurang serius dan 123 orang telah terselamat di lapangan terbang tanpa sebarang kecederaan menurut RT News.

Pesawat terbang dari Korea Selatan itu telah dijadualkan untuk tiba pada 11:15 pagi waktu tempatan, tetapi telah lewat 15 minit.

Kemalangan itu berlaku kira-kira 11:30 pagi semalam waktu US menyebabkan badan jet hancur dan terbakar. Pasukan kecemasan telah melaporkan bahawa penumpang iaitu seramai 291 dan 16 anak kapal dan seorang bayi berada semua di atas kapal pesawat pada masa kemalangan.

Kenderaan Penyelamat dari San Francisco dan San Mateo jabatan kebakaran berada di tempat kejadian dalam masa beberapa minit selepas kejadian.

Dua orang maut dalam kemalangan itu, menurut jabatan bomba. Sementara itu, pihak hospital telah mengesahkan bahawa 2 kanak-kanak dan 10 orang dewasa telah dimasukkan ke hospital dan berada dalam keadaan kritikal. Pengawal Pantai berkata, dua orang dari nahas kapal terbang yang telah diangkut oleh salah satu daripada helikopter dikerahkan ke Hospital Stanford. Agensi – MRM

Pesawat Boeing 777 Terhempas Di San Francisco Airport - 2 Penumpang Asiana Airlines itu Maut, manakala 130 Cedera, Kapal Terbang Terhempas Di San Francisco

Sumber

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

3 thoughts on “Pesawat Boeing 777 Terhempas Di San Francisco Airport (Video)”

  1. kucinghitam says:

    terhempas la plak
    kucinghitam recently posted…PENGKID DIBURU POLIS KERANA MEMBAKAR RUMAH GFMy Profile

  2. Mawardiyunus says:

    erkkk adakah pesawat yang diserang dalam cerita White House Down itu???
    Mawardiyunus recently posted…Keluarga Blogger Senget | Makan Di Soul GardenMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge