Perkampungan Orang Kerdil Di China

Perkampungan-Orang-Kerdil-Di-China4.jpg

Perkampungan Orang Kerdil Di China | Kerajaan kerdil, begitulah panggilan umum untuk Dwarf Empire. Dwarf Empire merupakan sebuah kampung di Bukit Xishan, pinggir Bandar Kunming, Yunnan, yang dihuni kurang lebih 100 manusia kerdil.

Tidak hanya unik kerana seluruh penduduknya bertubuh kerdil, tapi semua penduduk yang ada di kampung ini juga bersaiz kerdil. Mulai dari rumah cendawan, warna-warni rumahnya yang lucu, serta beberapa kemudahan yang juga bersaiz mini, sering kali mengundang tawa pelancong.

Perkampungan Orang Kerdil Di China Perkampungan Orang Kerdil Di China2 Perkampungan Orang Kerdil Di China3 Perkampungan Orang Kerdil Di China4

Kira-kira 100 manusia kerdil kini menjadi bahagian dalam empayar yang dikenali dengan nama Dwarf Empire. mereka juga mempunyai raja, permaisuri, dan putri!

Penduduk Dwarf Empire ini mempunyai cara yang unik agar semakin menarik minat pelawat. Dua kali sehari, seluruh penduduk Dwarf akan memberikan persembahan menarik untuk para tetamunya.

Mereka menggunakan pakaian yang menunjukkan beberapa Profesional. Lucunya, ada yang menggunakan baju ala pari-pari, raja, putri, ahli perniagaan, dan lain-lain.

sumber

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge