Penternak Ular Mati Dipatuk Ular Tedung

image24.jpg

Penternak Ular Mati Dipatuk Ular Tedung | Bak kata orang orang tua, jangan disebut perkataan Ular dimana mana, apabila kita sebut seperti kita memanggilnya kepada kita, dan jangan sesekali buat main dengan binatang buas, sangat berbahaya, Penternak Ular Mati Dipatuk Ular Sawa, itu penternak, inikan pula kita yang biasa biasa, jom baca kenapa dia dipatuk :

Penternak Ular Mati Dipatuk Ular Tedung

BUTTERWORTH – Seorang penjinak ular maut kelmarin selepas dipatuk ular tedung jenis King Cobra yang cuba ditangkapnya pada 1 Februari lalu.

Mangsa, Mohd Sufian Mohd Zin, 21, meninggal dunia kira-kira jam 8 malam di Hospital Sultan Abdul Halim, Sungai Petani selepas beberapa hari menerima rawatan di hospital terbabit.

Rakannya, Zainudin Mat, 23, berkata, mangsa merupakan seorang dari enam ahli kumpulan penjinak ular yang sering kali melakukan persembahan di merata-rata tempat.

Menurutnya, Sabtu lalu, Mohd Sufian menerima panggilan ada ular tedung di rumah pengadu.

“Dia bergegas ke rumah pengadu tanpa membawa sebarang peralatan dan memutuskan untuk hanya menggunakan tangan bagi menjinakkan ular terbabit.

“Bagaimanapun, ular terbabit bertindak agresif menyebabkan ibu jari tangan kiri mangsa dipatuk dan dibawa ke hospital untuk mendapatkan rawatan,” katanya.

Difahamkan, mangsa memiliki pengalaman selama setahun menjinakkan ular dan aktif dalam memenuhi jemputan persembahan. – Sinar Harian

Sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

One thought on “Penternak Ular Mati Dipatuk Ular Tedung”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge