Pelik! Lelaki Tanam Kereta Untuk Kegunaan Selepas Mati

Pelik! Lelaki Tanam Kereta Untuk Kegunaan Selepas Mati

Pelik! Lelaki Tanam Kereta Untuk Kegunaan Selepas Mati | Apabila matinya kita, maka tiada harta yang boleh dibawa ke dalam kubur. Segalanya terpisah dari alam dunia selain tiga perkara yang pernah disebutkan oleh baginda Nabi Muhammad SAW. Di luar negara, terdapat seorang lelaki yang bergelar hartawan telah bertindak membeli sebuah kereta mewah yang dikenali sebagai Bentley. Kereta yang mencecah jutaan dollar ini mahu ditanam dalam sebuah lubang. Tindakan ini bertujuan supaya dirinya boleh menggunakan kereta berkenaan apabila mati kelak.

Sao Paolo – Seorang usahawan kaya raya “Count Scarpa” menanam hartanya yang paling hebat iaitu sebuah kereta Bentley berharga £310,000 (RM1.5 juta) untuk memudahkan urusannya selepas dia mati kelak.

Dalam pengumuman di laman Facebooknya, lelaki berusia 62 tahun itu mengisytiharkan dia bercadang untuk meniru perbuatan Firaun dengan membawa bersama kekayaannya apabila mati kelak.

Esok (hari ini), dia akan menanam kereta Bentley Continental barunya bagi memastikan dia selesa dalam perjalanannya selepas mati.

Upacara itu dijadual berlangsung jam 11 pagi.

Dalam foto di rangkaian sosialnya, Count Scarpa dilihat berdiri di sebelah kenderaan berwarna hitam itu, model terbaru di pasaran dengan seekor burung kakak tua di lengannya dan menulis: “Saya mengisytiharkan untuk meniru perbuatan Firaun; minggu ini saya akan menanam kereta kegemaran saya, Bentley ini di taman dekat rumah saya! Tanam harta berhampiran istana saya!”

Count Scarpa berkata, dia menggali kubur itu dekat taman di belakang rumah agamnya di Jardins, satu daripada kawasan kejiranan golongan mewah di Sao Paolo.

Pada Selasa, dalam satu lagi foto, dia yang memakai tali leher merah jambu dan memegang penyodok berdiri di depan lubang yang dalam dengan kereta Bentley berkilat miliknya diletakkan di belakangnya.

Dia menulis: “Kepada mereka yang meragui saya, semalam saya sudah mula menggali lubang di taman untuk menanam Bentley saya! Hujung minggu ini, saya akan menanamnya.”

Ahli perniagaan itu yang mempunyai ijazah dalam bidang ekonomi dan juga jurulatih tali pinggang hitam serta pemilik Institut Aikido Maruyama, akademi seni pertahanan diri Jepun menjelaskan yang keputusannya untuk menanam harta bagi kemudahan selepas mati dibuat selepas menonton program Mesir purba minggu lalu.

“Saya menonton dokumentari mengenai Firaun yang sangat menarik. Mereka menanam semua harta untuk memperoleh kehidupan selesa selepas mati,” katanya.

Pada hari berikutannya, keputusan Count Scarpa untuk menanam kereta Bentley menerima lebih 5,680 like dan dikongsi lebih 6,000 orang. – AFP

Sumber

Comments

comments

5 thoughts on “Pelik! Lelaki Tanam Kereta Untuk Kegunaan Selepas Mati”

 1. kucinghitam says:

  igt x masalah yg genting tu mati siap lcd ke led tv tanam sekali hahaha

 2. Harta kekayaan x boleh bantu kita dalam kubur nti.. Baik sedekah bg anak2 yatim harta benda tu . Huhu
  Aniqbukhary32 recently posted…Kalaulah haiwan pun ada Facebook dan twitterMy Profile

 3. idatimalek says:

  mengarut…nak bantu meniti titian mustaqim ke ape?hahaha
  idatimalek recently posted…Chord Gitar – Loka – Jangan PergiMy Profile

 4. zyra roxx says:

  mati pun nk dgn penuh bergaya. mcm kaum cina depa tanak keta, emas, tab, henbeg gucci. tp yg dibuat dari kertas lah. kehkeh
  zyra roxx recently posted…Beri Baju Terus Clash?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge