Pekeliling Kenaikan Gaji Kakitangan Awam 1 Julai 2013

Pekeliling-Kenaikan-Gaji-Kakitangan-Awam-2013.jpg

Pekeliling Kenaikan Gaji Kakitangan Awam 1 Julai 2013 | Berita terkini yang diperolehi yang pastinya anda yang bergelar kakitangan awam atau pekerja sektor awam tersenyum lebar adalah Pekeliling Kenaikan Gaji 1 Julai 2013 telah pun dikeluarkan di portal JPA (Jabatan Perkhidmatan Awam).

Muaturun Pekeliling Kenaikan Gaji 1 Julai 2013 (SSM)

Pekeliling Kenaikan Gaji

Pekeliling Kenaikan Gaji Kakitangan Awam 1 Julai 2013

Jika anda membuat semakan terhadap pekeliling kenaikan gaji diatas, admin tertarik dengan kenyataan seperti dibawah :-

17. Pemberian pemindahan gaji ini tidak menjejaskan Pergerakan Gaji Tahunan pegawai bagi tahun 2013 dan tahun berikutnya, tertakluk kepada had gaji maksimum dalam JGMM serta pegawai memenuhi syarat dan peraturan Pergerakan Gaji Tahunan yang berkuat kuasa

Ini bererti berdasarkan pekeliling kenaikan gaji kakitangan awam yang terbaru ini, penjawat awam akan menikmati dua kali kenaikan gaji untuk tahun 2013 kali ini :

Kenaikan Gaji Tahunan 2013 (Januari, April, Julai atau Oktober)Kenaikan Gaji Tahunan Khas (1 Julai 2013)Kenaikan Gaji Tahunan 2014 : April, Januari, Julai, OktoberJadi , untuk tahun 2014, semua kalangan kakitangan kerajaan akan menerima kenaikan gaji tahunan seperti biasa.

Dan untuk makluman berdasarkan nilai kenaikan gaji tahunan (KGT) seperti di atas adalah merujuk kepada gred 44 sebanyak RM250 adalah sebagai salah daripada contohnya.

p/s : Pastinya ini adalah satu “durian runtuh” dan semestinya bersesuaian dengan kenaikan seperti dalam pekeliling kenaikan gaji ini, amatlah diharap agar penjawat awam dapat meningkatkan lagi servis yang lebih efisyen, diharapkan agar meningkatkan motivasi dan mutu perkhidmatan kalangan kakitangan awam.

pp/s : apa cadangan dan pandangan dari anda semua yang ingin anda kongsikan disini?

Sumber

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

8 thoughts on “Pekeliling Kenaikan Gaji Kakitangan Awam 1 Julai 2013”

 1. bekerjalah sepenuh hati… jangan bekerja hanya kerana gaji kbai 😛

 2. anuar says:

  bagaimana cara pengiraan kenaikan gaji bulan julai,,,,adakah pengiran bermula dari bulan januari2013..ia itu ada tongakan gaji kah,,,

 3. hussain says:

  bagi kenaikan bulan julai, kenaikan akan diberi sebanyak dua kali pada bulan tersebut. contohnya, kenaikan gaji tahunan adalah rm150, maka pada bulan julai 2013 kita akan dapat rm150 + rm150 = rm300. pada bulan julai 2014, akan dpt lagi rm150

 4. richie90 says:

  sy telah dlantik pd 27jun2013..adakah sy layak trima knaikan ni??hehe.

 5. richie90 says:

  sy telah dlantik pd 27mei2013..adakah sy layak trima knaikan ni??hehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge