Nenek 101 Tahun Hidup Kembali Setelah Diletak Dalam Keranda

Nenek-101-Tahun-Hidup-Kembali-Setelah-Diletak-Dalam-Keranda.jpg

Nenek 101 Tahun Hidup Kembali Setelah Diletak Dalam Keranda | Orang yang datang berkabung hampir pensan kerana terkejut, ketika wanita yang berusia 101 tahun duduk dan bercakap di dalam keranda.

Tidak hanya kaum keluarga yang terkejut atas peristiwa tersebut, tapi juga Peng Xiuhua. Janda tua itu merasa terkejut mengapa begitu ramai orang berkumpul di rumahnya di Lianjiang, Wilayah Guangdong, China.

Peng yang tinggal sendirian, telah berbaring lama di tempat tidur. Ia kelihatan tidak berdaya dengan keadaannya. Ketika10 hari kemudian, kedua-dua anak perempuannya yang telah berusia 70 tahun, merasa ibunya telah meninggal. Sebab, mereka sudah tidak merasakan degupan jantung dan tubuh ibunya juga sudah kaku.

Nenek 101 Tahun Hidup Kembali Setelah Diletak Dalam Keranda2

Keesokan harinya, keluarga Peng berkumpul untuk menghadiri perarakan pengebumian perempuan berusia 101 tahun itu. Sebelum meletakkan ke keranda, Peng dimandikan oleh kedua putrinya, selanjutnya diberikan pakaian. Ketika jenazah hendak dimasukkan dalam keranda, Peng kembali sedar dan hidup kembali.

Atas kejadian ini, Peng mengakui jika dia adalah wanita yang beruntung. “Di sini, saya tidak hanya melihat betapa banyak orang yang peduli padaku, tapi juga saya bangun sebelum mereka membaya ke krematorium,” jelasnya seperti yang dilaporkan.

sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

One thought on “Nenek 101 Tahun Hidup Kembali Setelah Diletak Dalam Keranda”

  1. kucinghitam says:

    nasib baik xsempat tanam lagi hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge