Misteri Pantai Berhantu Di Hawai

Misteri-Pantai-Berhantu-Di-Hawai2.png

Misteri Pantai Berhantu Di Hawai | Hawaii biasanya terkenal dengan pantainya yang mempesonakan mata . Tapi siapa sangka , kepulauan di AS juga punya pantai sepi , tak berpenghuni dan … berhantu .

Kaupoa di Pulau Molokai , nama pantai cantik namun berhantu di Hawaii . Tidak seperti pantai lain di Hawaii , pantai ini sepi dari pengunjung . Hanya ombak , pasir dan bayu angin yang mengisi Kaupoa.

Di petik Huffington Post, bukan tanpa alasan tempat ini begitu sepi pengunjung . Cerita mistik berada di sebalik itu semua . Pada awalnya , Pantai Kaupoa sangat ramai pengunjung, ramai pelancong yang menghabiskan masa bercuti dengan berjemur di bawah sinar matahari .

Misteri Pantai Berhantu Di Hawai4 Misteri Pantai Berhantu Di Hawai3 Misteri Pantai Berhantu Di Hawai2 Misteri Pantai Berhantu Di Hawai

Namun keceriaan di pantai ini berakhir apabila seorang pengunjung berteriak . Sebuah buaian yang tak dinaiki bergoyang sendiri . Tidak hanya sekali , buaian tua ini bergoyang berkali – kali dan laju seperti buaian yang dinaiki orang .

Dikhabarkan ada sekumpulan penduduk yang mendiami di kampung ini menjadi nelayan dengan hanya memancing ikan . Terdapat kuil dan bekas ladang di sana. Hingga pada akhirnya , kumpulan ini meninggal dan dikebumikan di sana.

Pada tahun 1800 , Pantai Kaupoa kosong sehinggalah pada tahun 1990an rumah penginapan dibina di sini untuk menarik pengunjung . Namun , dengan alasan yang sama , yakni berhantu , tidak ada pengunjung yang boleh bertahan lama – lama di sana .

Suasana pantai juga cukup mencengkam . Banyak bangunan lama mengisi pantai . Deretan batang pokok kelapa tanpa daun di bahagian atas menambah kesan seram pantai .

sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge