Misteri Kaabah Yang Menggemparkan NASA

Misteri-Kaabah-Yang-Menggemparkan-NASA.jpeg

Misteri Kaabah Yang Menggemparkan NASA | Neil Amstrong telah membuktikan bahawa kota mekah adalah pusat planet bumi. Fakta ini telah diteliti melalui penelitian ilmiah.

Pertama kali Neil Amstrong melakukan perjalanan ke luar angkasa dia mengambil gambar planet bumi lalu dia berkata “Planet bumi tergantung di kawasan yang sangat gelap,siapakah yang menggantungnya?

Misteri Kaabah Yang Menggemparkan NASA2

Para astronomi menemukan yang planet bumi ni mengeluarkan 1 radiasi, secara rasminya beliau menggumumkan di internet tetapi selepas 21 hari, website tersebut telah dihapuskan seperti ada alasan yang tersembunyi. Setelah melakukan penelitian lebih lanjut, ternyata radiasi tersebut berpusat di Kota Mekah, tempat yang lebih tepat adalah di Ka’bah.Yang lebih mengejutkan adalah radiasi tersebut bersifat infinite(tanpa penghujung),hal ini dibuktikan ketika mereka mengambil gambar dari planet Marikh.Para ilmuwan Muslim mempercayai bahawa radiasi ini mempunyai karekteristik dan menghubungkan antara Ka’bah di planet Bumi dengan Ka’bah di alam akhirat.

Misteri Kaabah Yang Menggemparkan NASA3

Ditengah-tengah antara kutub utara dan kutub selatan, ada sesuatu yang bernama ‘Zero Magnetism Area’, ertinya adalah apabila kita mengeluarkan kompas di area tersebut, maka jarum kompas tersebut tidak bergerak kerana daya tarikan yang sama besar diantara dua kutub tersebut. Itulah sebabnya jika seseorang tinggal di Mekah, maka ia akan hidup lebih lama, lebih sihat, dan tidak banyak dipengaruhi oleh kekuatan gravitasi yang kuat. Oleh sebab itu lah ketika kita mengelilingi Ka’bah kita seperti dicas berulang kali oleh tenaga yang misteri, fakta ini telah dibuktikan secara ilmiah.

Misteri Kaabah Yang Menggemparkan NASA4

Penelitian yang lain adalah pengungkapan batu Hajar Aswad yang merupakan batu tertua didunia dan juga boleh mengambang di air. Disebuah muzium inggeris juga terdapat 3 bongkahan batu-batu tersebut (dari Ka’bah) pihak muzium disitu berkata bahawa bongkahan batu-batu tersebut berasal dari sistem tata suria kita. Rasulullah SAW bersabda: “Hajar Aswad itu diturunkan dari syurga, warnanya lebih putih dari susu, dan dosa-dosa anak Adamlah yang membuatkannya menjadi hitam”

sumber

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

One thought on “Misteri Kaabah Yang Menggemparkan NASA”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge