Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri

Menakjubkan-Sungai-Tanpa-Hulu-Yang-Diselubungi-Misteri.jpg

Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri | Sungai pelik ini yang dikelilingi dengan pokok kelapa dan mempunyai air yang jernih berwarna biru membuatnya kelihatan seperti sungai syurga di Filipina .

Tapi sungai yang mempunyai nama Hinatuan ini yang membelah pulau Mindanao dan juga kedua terbesar di bahagian selatan wilayah Filipina ini tidak mempunyai sumber air yang tidak diketahui asalnya .

Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri2 Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri3 Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri4

Sebenarnya semua sungai mempunyai hilir atau hulu . Tetapi berdasarkan luasnya mulut gua yang besar tersebut yang lansung menuju kedalam bumi , dasar sungai tersebut bahkan tidak boleh dilihat .

Bahkan para penyelam pernah melakukan kajian untuk mencari dasar sungai , tapi semakin dalam para penyelam tersebut justru mencari beberapa gua lagi yang makin kecil dan sempit . Inilah dasar yang menjadikan sungai tersebut dinamakan sungai tanpa hulu .

Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri5 Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri6 Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri7 Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri8 Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri9

Sungai yang dianggap sebagai salah satu tempat pelancongan paling indah di Filipina ini mengalir terus ke Lautan Pasifik .

Kerana berdekatan dengan laut , beberapa orang percaya sungai ini terbentuk ketika air laut mengalir melalui terowong panjang dan gua – gua yang dalam ke bawah tanah yang akhirnya muncul ke permukaan disaat musim panas . Ditempat ini juga dijadikan pengunjung untuk melatih kepakaran berenangnya.

sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge