Manjung Yong Tau Foo Sungai Besi Terbaik

Manjung-Yong-Tau-Foo.png

Manjung Yong Tau Foo, Original Resepi Sejak Tahun 1986, Resepi Tradisi Warisan Keluarga

Assalamualaikum dan selamat sejahtera diucapkan kepada para pembaca yang dikasihi sekalian. Manjung Yong Tau Foo tapi di Sungai Besi. Macam pelik kan? Sebenarnya restoran Yong Tau Foo yang sangat popular di Manjung, Perak kini telah dibuka di Sungai Besi. Jadi kepada penggemar Yong Tau Foo yang berada di Kuala Lumpur, Selangor dan kawasan sekitar tak perlu pergi jauh-jauh lagi untuk menikmati Yong Tau Foo Original Resepi sejak tahun 1986.

Bermula dengan berniaga secara kecil-kecilan kini Manjung Yong Tau Foo memiliki dua cawangan utama iaitu di Manjung sendiri dan juga di Sungai Besi. Sebelum ini Dr FUh berpeluang untuk merasai keenakan resepi di Majung Yong Tau Foo.

Apa yang mengejutkan Dr Fuh sendiri adalah resepi Yong Tau Foo baru iaitu Yong Tau Foo Sup. Sebenarnya menu ni dah lama dah wujud, cuma Dr Fuh yang baru tahu. Rasa dia? Seriously Dr Fuh katakan memang terbaik. Yong Tau Foo Sup dihidangkan dengan sos special yang tidak mungkin anda peroleh dari mana-mana kedai atau pasar malam.

Manjung Yong Tau Foo Sungai Besi Terbaik. Manjung Yong Tau Foo, Original Resepi Sejak Tahun 1986, Resepi Tradisi Warisan Keluarga Manjung Yong Tau Foo Sungai Besi Terbaik. Manjung Yong Tau Foo, Original Resepi Sejak Tahun 1986, Resepi Tradisi Warisan Keluarga

Selain itu banyak lagi menu yang berasaskan Yong Tau Foo disediakan di sini antaranya adalah seperti Mee Bandung Yong Tau Foo, Kuey Teow dan Mee Sup Yong Tau Foo, Kuew Teow Kerang Yong Tau Foo, Mee Goreng Yong Tau Foo dan macam-macam lagi resepi yang mungkin anda tidak pernah jumpa dan tidak akan jumpa di kedai lain.

Manjung Yong Tau Foo Sungai Besi Terbaik. Manjung Yong Tau Foo, Original Resepi Sejak Tahun 1986, Resepi Tradisi Warisan Keluarga Manjung Yong Tau Foo Sungai Besi Terbaik. Manjung Yong Tau Foo, Original Resepi Sejak Tahun 1986, Resepi Tradisi Warisan Keluarga Manjung Yong Tau Foo Sungai Besi Terbaik. Manjung Yong Tau Foo, Original Resepi Sejak Tahun 1986, Resepi Tradisi Warisan Keluarga

Kepada yang datang beramai-ramai dan anda bukan penggemar Yong Tau Foo, jangan risau kerana di Manjung Yong Tau Foo Sunagi Besi juga terdapat pelbagai menu lain yang seperti Nasi Goreng pelbagai jenis, Mee, Kuey Teow, Bihun dan banyak lagi masakan panas yang pastinya enak-enak belaka.

Manjung Yong Tau Foo Sungai Besi Terbaik. Manjung Yong Tau Foo, Original Resepi Sejak Tahun 1986, Resepi Tradisi Warisan Keluarga Manjung Yong Tau Foo Sungai Besi Terbaik. Manjung Yong Tau Foo, Original Resepi Sejak Tahun 1986, Resepi Tradisi Warisan Keluarga

Dengan susun atur yang sangat kemas seta mengutamakan kebersihan kedai, Manjung Yong Tau Foo kini tidak putus-putus dikunjungi terutamanya pengunjung setia.

Jadi, kepada anda semua yang ingin merasai kelainan dan kepelbagaian resepi Yong Tau Foo, Dr Fuh sangat sarankan anda cuba resepi-resepi yang terdapat di Manjung Yong Tau Foo. Dr Fuh yakin anda pasti menyukainya!

Manjung Yong Tau Foo Sungai Besi Terbaik. Manjung Yong Tau Foo, Original Resepi Sejak Tahun 1986, Resepi Tradisi Warisan Keluarga

Lokasi Manjung Yong Tau Foo Sungai Besi

Berhampiran LRT Sungai Besi iaitu di kawasan Trillium Sungai Besi. Landmark yang mungkin memudahkan anda untuk cari Manjung Yong Tau Foo Sungai Besi adalah Bank Muamalat. Kedainya sebaris sahaja dengan Bank Muamalat Sungai Besi. Untuk menggunakan GPS anda boleh search kordinat 3•03’36.1″N 101•42’36.0″E

Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi mana-mana details di bawah

Gambar disunting oleh Suhaizul Izhar Ismail

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge