Limau Berbentuk Hati Yang Sangat Unik

Limau-Berbentuk-Hati-Yang-Sangat-Unik.jpg

Limau Berbentuk Hati Yang Sangat Unik | Tidak hanya tembikai berbentuk hati , Jepun rupanya juga boleh menghasilkan lain dari yang lain . Kali ini giliran limau yang dibentuk menjadi hati yang cantik .

Limau bentuk hati itu dicipta oleh Mihara Citrus Fruit Company di pertanian di Hiroshima . Bentuknya dicipta dengan cara memasukkan limau yang masih muda ke dalam acuan berbentuk V saat ia tumbuh . Ketika limau membesar maka automatik akan mempunyai bentuk akhir seperti acuan .

Limau Berbentuk Hati Yang Sangat Unik2 Limau Berbentuk Hati Yang Sangat Unik3

Meskipun proses tersebut kejayaannya hanya 50 peratus . Separuhnya banyak yang menghasilkan limau dengan bentuk aneh yang tidak menarik untuk dijual . Kekurangan itu kemudian diatasi para petani dengan membuat acuan baru yang digunakan mulai Julai tahun ini .

Sejak menggunakan acuan baru itu nilai kejayaannya meningkat jadi 80 peratus . Acuan itu juga jauh lebih berkesan dengan menjimatkan masa hampir satu perempat yang lama . Ketika buahnya dipotong juga menghasilkan bentuk hati lebih sempurna dan lebih besar .

Limau Berbentuk Hati Yang Sangat Unik4

Untuk rasanya sendiri , lemon unik ini tidak berbeza dengan yang pada umumnya . Namun bentuknya memang membuat lemon berbentuk hati ini lebih popular sehingga diburu banyak orang untuk jadi hadiah yang unik.

sumber

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge