Lelaki Yahudi Ditembak Petugas Israel Kerana Laungakan Allahu Akhbar

Seorang-Lelaki-Yahudi-Ditembak-Petugas-Israel-Kerana-Laungakn-Allahu-Akhbar.jpg

Lelaki Yahudi Ditembak Petugas Israel Kerana Laungakan Allahu Akhbar | Seorang lelaki Yahudi telah ditembak mati berhampiran Tebing Barat Jerusalem oleh petugas keselamatan Israel yang menyangka mangsa adalah seorang pejuang Palestin, kata polis.

Tembakan didengari pada pagi Jumaat di dinding ratapan iaitu tempat suci agama Yahudi di mana ratusan jamaah sedang berdoa pada saat itu.

Polis berkata, pegawai keselamatan menembak orang itu hanya kerana mendengar mangsa melaungkan “Allahu Akbar”.

Lelaki Yahudi Ditembak Petugas Israel Kerana Laungakn Allahu Akhbar.  Seorang lelaki Yahudi telah ditembak mati berhampiran Tebing Barat Jerusalem

Tebing Barat Jerusalem

Kawasan kejadian dikawal oleh pengawal bersenjata dan kawasan tersebut ditutup bagi pengunjung kira-kira satu jam dan selepas itu dibuka semula.

Insiden itu berlaku kira-kira pukul 07:40 waktu setempat (04:40 GMT).

Seorang jurucakap polis berkata pengawal keselamatan menarik senjatanya dan menembak beberapa tembakan pada lelaki itu setelah mendengar dia melaungkan “Allahu Akbar” (Allah Maha Besar, dalam bahasa Arab).

Diterjemahkan oleh Detik Islam dari sumber eramuslim.com

Dr Fuh – Persoalannya, adakah laungan Allahu Akhbar oleh lelaki Yahudi yang didengari petugas Israel benar-benar dilaungkan atau cuma sekadar illusi??

Wallahu a’lam

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Latest posts by Dr Fuh (see all)

Comments

comments

16 thoughts on “Lelaki Yahudi Ditembak Petugas Israel Kerana Laungakan Allahu Akhbar”

  1. Bidadari says:

    Wallahualam. Kita tak tahu perkara sebenar, mungkin ya atau tidak dia laungkan. Nampak sangat Yahudi takut sangat dengan Kalimah Allah s.w.t..

    1. kucinghitam says:

      yup sangup tembak bangsasendiri
      kucinghitam recently posted…Rumah Khairy Jamaluddin kene rompakMy Profile

  2. nabila biela says:

    misterinya…semuenya hanya Allah yg tahu
    nabila biela recently posted…Blog Aku Dah Ada Watermark!My Profile

    1. Datin Tyka says:

      segala rahsia terletak pada Allah.. kita bole lihat masa di akhirat kelak
      Datin Tyka recently posted…Bulan Yang SibukMy Profile

      1. Daxx says:

        Yep. “Screen besar” Allah bagi untuk kita tengok pada akhirat kelak.
        Daxx recently posted…Pelik! Patung Purba Mesir Bergerak Sendiri + VideoMy Profile

        1. kucinghitam says:

          yup semua makluk leh tgk
          kucinghitam recently posted…Rumah Khairy Jamaluddin kene rompakMy Profile

      2. kucinghitam says:

        semua dosa2 mcm video nanti tgk la kita baik ka jahat
        kucinghitam recently posted…Rumah Khairy Jamaluddin kene rompakMy Profile

    2. kucinghitam says:

      kerja Allah mmg misteri
      kucinghitam recently posted…Rumah Khairy Jamaluddin kene rompakMy Profile

  3. sam samad says:

    Allah maha kuasa

    1. kucinghitam says:

      ALLAHUAKBAR
      kucinghitam recently posted…Rumah Khairy Jamaluddin kene rompakMy Profile

  4. Daxx says:

    Kaum yang sememangnya dilaknat oleh Allah. Allahuakbar!
    Daxx recently posted…Pelik! Patung Purba Mesir Bergerak Sendiri + VideoMy Profile

    1. kucinghitam says:

      yahudi ni boneka ja tp diorg xsedar
      kucinghitam recently posted…Rumah Khairy Jamaluddin kene rompakMy Profile

  5. amir zahari says:

    Bangsa yang mengaku mulia, tapi pada hakikatnya pengecut…
    amir zahari recently posted…Izinkan Saya Berzina Dengan Anak PakcikMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge