Lelaki Ini Jelmaan Dewa Monyet Punyai Ekor Di Punggung

Lelaki-Ini-Jelmaan-Dewa-Monyet-Punyai-Ekor-Di-Punggung.jpg

Lelaki Ini Jelmaan Dewa Monyet Punyai Ekor Di Punggung | Seorang lelaki di India menjadi popular kerana mempunyai keunikan di tubuhnya. Ia mempunyai bulu yang tumbuh panjang dari belakangnya. Dia diyakini oleh penduduk tempatan sebagai penjelmaan dewa.

Bulu milik Chandre Oraon itu panjangnya 11.5 cm yang tumbuh di tengah tubuh belakang, tempatnya di bahagian antara pinggang. Bulu itu sudah ada sejak ia lahir dan sengaja tidak Chandre memotongnya. Kerana keanehan itulah ia dianggap oleh penduduk sebagai penjelmaan semula dewa kera atau Hanuman. Lelaki berusia 35 tahun itu pun menjadi daya tarik penduduk di luar daerahnya juga.

Lelaki Ini Jelmaan Dewa Monyet Punyai Ekor Di Punggung2 Lelaki Ini Jelmaan Dewa Monyet Punyai Ekor Di Punggung3

Banyak yang datang dari jauh untuk melawat rumahnya di Alipurduar, Bengal, demi meminta doa darinya dengan menyentuh “ekor” Chandre. Chandre yang handal memanjat pokok pun semakin diyakini sebagai jelmaan Hanuman kerana kemampuannya itu. Ia juga dipercayai mempunyai kuasa untuk menyembuhkan. Chandre menjaga ekornya meski doktor menawarkan untuk menghilangkannya.

Lelaki Ini Jelmaan Dewa Monyet Punyai Ekor Di Punggung4 Lelaki Ini Jelmaan Dewa Monyet Punyai Ekor Di Punggung5 Lelaki Ini Jelmaan Dewa Monyet Punyai Ekor Di Punggung6

“Aku Hanuman.Orang-orang menghormatiku kerana aku punya ekor,” kata Chandre yang mengaku ekor itu sempat membuatnya sering ditolak gadis. “Aku tidak mempermasalahkannya kerana ini kurnia dari Tuhan.” “Pernah ibu memotong ekorku saat aku masih kecil. langsung selepas itu aku demam panas dan sakit hingga nyaris mati,” kata Chandre. “Selepas kejadian itu semuanya menyarankan agar aku tetap menjaga ekorku. Keluargaku mengatakan kejadian itu petanda bahawa ekorku adalah berkat dari Tuhan.

sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

One thought on “Lelaki Ini Jelmaan Dewa Monyet Punyai Ekor Di Punggung”

  1. zyra roxx says:

    inilah Goku. kuhkuhkuhi
    zyra roxx recently posted…Beri Baju Terus Clash?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge