Lelaki Ini Bina Landasan Kereta Api Pribadi Keliling Rumah

Lelaki-Ini-Bina-Landasan-Kereta-Api-Pribadi-Keliling-Rumah.jpg

Lelaki Ini Bina Landasan Kereta Api Pribadi Keliling Rumah | Sebuah rumah di pinggir Sherwood, Oregon, Amerika Syarikat seolah-olah menjadi salah satu harta sangat menarik. Ini kerana rumah milik Todd Miller ini mempunyai tanah yang cukup luas sekitar 8 hektar dengan sistem laluan kereta api peribadi.

Tidak hanya mempunyai laluan kereta api, Todd pun bahkan membina kereta api wap sendiri berukuran mini yang boleh dinaiki mengelilingi kawasan persekitaran rumahnya.

Kawasan rumah yang dikelilingi laluan kereta api sepanjang 3.3 kilometer dengan 0,12 kilometernya merupakan terowong buatan. Todd memulakan hobinya semasa berumur lima tahun di mana ia mendapatkan mainan kereta api pertama kali.

Lelaki Ini Bina Landasan Kereta Api Pribadi Keliling Rumah2

Uniknya kereta api buatannya memerlukan batu arang agar dapat begerak. Todd mengaku memerlukan waktu 8 tahun untuk membuat kereta api wap lengkap dengan serombongnya. Menurutnya, Kereta Api yang dia buat ini mampu menarik penumpang hingga 30 ke 40 orang.

Selain itu untuk menambah pengalamannya memandu dalam kereta api zaman dulu, Todd pun membuat model stesen berdasarkan model tahun 1930-an dan 1940-an. Todd merancang akan membuat kebun anggur di tanah yang yang luas.

sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge