Lelaki Dari China Cipta Helikopter Buatan Sendiri

Lelaki-Dari-China-Cipta-Helikopter-Buatan-Sendiri8.png

Lelaki Dari China Cipta Helikopter Buatan Sendiri | Luo Jinsha dari Shanghai, China, mencipta helikopter kerana begitu ingin terbang di udara. Untuk memasang Helikopter tersebut, lelaki berusia 28 tahun itu menghabiskan masa selama lapan bulan.

Luo Jinsha rela menghabiskan wang sehingga 40 ribu yuan demi merealisasikan impiannya agar boleh terbang dengan helikopter buatannya sendiri.Ini adalah percubaannya yang merupakan yang kedua kalinya. Ketika percubaan pertama, Luo gagal menerbangkan helikopter buatannya tersebut.

Lelaki Dari China Cipta Helikopter Buatan Sendiri Lelaki Dari China Cipta Helikopter Buatan Sendiri2 Lelaki Dari China Cipta Helikopter Buatan Sendiri3

Luo Jinsha memandu helikopter di jalan raya semasa melakukan percubaan kedua. Ketika melakukan percubaan ini, Luo mendapat teguran oleh pihak polis kerana dirinya tidak mempunyai surat izin memandu (SIM) dan kelulusan dari jabatan pentadbiran penerbangan.

Ketika melakukan percubaan kali keduanya ini, helikopter buatan Luo Jinsha yang mampu bergerak laju di tanah tetapi gagal di terbangkan.Walaupun gagal kali kedua, Luo berjanji untuk meningkatkan kemampuan helikopter hingga mampu diterbangkan.

Lelaki Dari China Cipta Helikopter Buatan Sendiri3 Lelaki Dari China Cipta Helikopter Buatan Sendiri4 Lelaki Dari China Cipta Helikopter Buatan Sendiri5 Lelaki Dari China Cipta Helikopter Buatan Sendiri6 Lelaki Dari China Cipta Helikopter Buatan Sendiri7

sumber

p/s : Bukan senang lelaki biasa tanpa ilmu pengetahuan yang tinggi mencipta helikopter kerana ia memerlukan tahap keselamatan yang tinggi untuk menjamin keselematan helikopter tersebut.

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

One thought on “Lelaki Dari China Cipta Helikopter Buatan Sendiri”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge