Koleksi Terbesar Video Games Bernilai RM1.6Juta

image11.jpg

Koleksi Terbesar Video Games Bernilai RM1.6Juta | Kepada gamers yang tegar, adakah koleksi video games anda bernilai sehinggia RM1.6Juta? kalau macam tu tak cukup besar, yang ni Koleksi Terbesar Video Games Bernilai RM1.6Juta dimiliki oleh seorang pensyarah.

Koleksi Terbesar Video Games Bernilai RM1.6Juta

Tahukah anda umur purate seorang gamer sekarang ialah 35 tahun. Permainan video sudah wujud lebih 3 dekad dan Michael Thomasson (43) ialah individu yang mempunyai kolesi video game terbesar dunia.

Pensyarah seni animasi 2D yang berasal dari New York ini diisyitiharkan sebagai pemilik koleksi video game terbesar dunia. Beliu mempunyai 10 677 permainan video dan juga konsol yang bernilai USD 800 000.

Beliau mula memgumpul permainan video dan konsol pada tahun 1981 apabila menerima sebuah konsol Colecovision pada hari Krismas.

Sejak dari hidup hobi beliau menjadi-jadi dan kini beliau membeli sekurang-kurangnya 2 permainan video baru setiap hari. Apa yang menakjubkan tentang koleksi Michael ialah ini adalah koleksi ketiga beliau kerana dua kali sebelum ini beliau menjual apa yang telah beliau kumpul kerana kesempitan wang.

Walaupun memiliki koleksi video game terbesar di dunia, Michael mengku beliau tidak mempunyai masa untuk bermain sejak kebelakangan ini.

Menurut beliau dalam seminggu mungkin beliau menghabiskan 3 jam sahaja bermain video game. Sebagai pengumpul permainan komputer dan konsol we salute you Michael Thomasson. Hail oldfags!

Koleksi Terbesar Video Games Bernilai RM1.6Juta. Michael Thomasson (43) ialah individu yang mempunyai kolesi video game terbesar dunia.

Sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge