Ketahui 9 Tanda Berat Badan Telah Turun

images.jpg

Ketahui 9 Tanda Berat Badan Telah Turun

Ketahui 9 Tanda Berat Badan Telah Turun | Berbulan-bulan berdiet dan rutin berolahraga membuat anda tertanya-tanya adakah anda telah mencapai berat badan yang diinginkan atau tidak. Disini Puteri kongsikan 9 tanda untuk mengetahui adakah berat badan anda telah turun.

1. Pakaian Anda terasa longgar.

Saat Anda memakai baju, Anda merasa selesa dan nyaman. Anda juga tidak perlu menutupi lemak dengan jaket atau kardigan.

2. Anda boleh memakai kembali baju lama anda
Akhirnya Anda boleh memakai pakaian lama Anda yang masih bagus namun terpaksa Anda simpan saja di dalam almari kerana sudah tidak muat lagi.

3. Kulit terasa kendur
Kulit sempat mengalami peregangan saat berat badan Anda bertambah. Namun apabila Anda kemudian merasa bahwa kulit terasa kendur, maka besar kemungkinan berat badan Anda telah turun.

4. Anda lebih bertenaga
Peningkatan tenaga boleh didapati dari program penurunan berat badan anda melalui diet yang baik dan olahraga yang teratur.

5. Anda merasa bersemangat
Berat badan yang ideal secara tidak langsung akan mempengaruhi perubahan suasana hati Anda. Anda menjadi lebih bahagia, percaya diri, dan bersemangat.

6. Libido Anda meningkat
Tanda lain yang menandakan bahwa Anda telah mengalami penurunan berat badan Anda adalah libido atau gairah seksual Anda meningkat. Hal ini terjadi karena perubahan suasana hati yang terjadi.

7. Struktur dan proporsi tubuh Anda menarik
Lemak yang menumpuk di tubuh yang hilang akan membawa dampak bagi penampilan fisik. Struktur dan proporsi tubuh Anda pun kembali menarik.

8. Tidur Yang Nyenyak
Pola hidup sehat yang selama ini Anda lakukan saat menjalani program penurunan berat badan akan berpengaruh terhadap kualiti tidur Anda. Kualiti tidur menjadi baik dan Anda boleh tidur dengan nyenyak.

9. Orang di sekitar memuji penampilan Anda
Perubahan fizik yang terjadi saat berat badan telah turun akan menyebabkan pujian dari orang di sekeliling Anda. Pujian tersebut pun akan membuat Anda menjadi lebih bahagia karena Anda telah berjaya menjalani program penurunan berat badan.

Nota Puteri: Haa.. Adakah anda ada 9 Tanda Berat Badan Telah Turun ini? Kalau ada, tahniah! kalau tiada cuba lagi dan jangan berputus asa untuk menurunkan berat badan ya.. All the best =)

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

6 thoughts on “Ketahui 9 Tanda Berat Badan Telah Turun”

 1. Zuan says:

  oh men, tidur den makin kurang nyenyak.. adakah ini tanda berat badan den dah naik!
  Zuan recently posted…Uncle Zuan BlogMy Profile

 2. baby comel says:

  terima kasih, tapi sebolehnya saya nk tambah berat. sekarang ni terlalu ringan
  baby comel recently posted…Cara Kekalkan Air Kolam Ikan BersihMy Profile

 3. amir zahari says:

  Yang no 9 tu asal jumpa je org cakap dah kurus.. asal jumpa ja org cakap dh kurus (dah lama tak jumpa).. namun hakikatnya? hahahaha
  amir zahari recently posted…Izinkan Saya Berzina Dengan Anak PakcikMy Profile

 4. vcore says:

  patut la rasa bersemangat je akhir2 ni 😀
  vcore recently posted…Takziah ! Anak Penjaga Gol JDT Meninggal DuniaMy Profile

 5. kucinghitam says:

  sapa yang timbang tiap2 hari tu tau la hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge