Atlet Bola Baling Tidak Mengaku Rogol Pegawai Sukma

kes-rogol-atlet-sukma.jpg

Haaa. Ingat tak sebelum ni Dr Fuh ada post artikel tentang pendapat pengguna Twitter terhadap kes rogol atlet SUKMA mabuk tempoh hari? Actually yang kena rogol tu bukan atlet, tapi pegawai tambahan sukan bola baling Wilayah Persekutuan. Harini keluar pulak berita atlet yang merogol pegawai tersebut tak mengaku bersalah. Apa kes? Jom baca petikan dari Sinar Harian

Kes Rogol Pegawai Bola Baling KL Mabuk – Atlet Sukma Tidak Mengaku Salah

PETALING JAYA –  Tiga atlet bola baling didakwa di tiga Mahkamah Sesyen secara berasingan terhadap tuduhan merogol seorang pegawai tambahan pasukan bola baling Wilayah Persekutuan di perkampungan sukan, Sukan Malaysia (Sukma) Ke-16 di Universiti Putra Malaysia di Serdang, Rabu lalu.

Bagaimanapun kesemua atlet tersebut mengaku tidak bersalah dihadapan Hakim Yasmin Abdul Razak, Hakim Abu Bakar Manat dan Hakim Rozina Ayob.

Ketiga-tiga remaja tersebut didakwa merogol wanita berusia 20 tahun di sebuah bilik di Kolej ke-2 UPM, Serdang, antara jam 4 pagi hingga  4.10 pagi, pada 4 Julai lalu.

Mereka didakwa mengikut Seksyen 376 (1) Kanun Keseksaan  yang memperuntukan hukuman penjara 20 tahun dan boleh dikenakan hukuman sebatan.

Mahkamah membebaskan mereka dengan ikat jamin RM10,000 setiap seorang dan dilarang mengganggu saksi-saksi pendakwaan .

Mereka bertiga juga diarahkan melapor diri dibalai polis berdekatan setiap bulan sehingga kes selesai.

Kes ditetapkan 20 ogos untuk sebutan semula.

Sinar Harian

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Latest posts by Dr Fuh (see all)

Comments

comments

6 thoughts on “Atlet Bola Baling Tidak Mengaku Rogol Pegawai Sukma”

  1. MESTILAH TAK NGAKU.. kalau ngaku confirm la kena hukum & kes pun selesai. selagi boleh selamatkan diri.. apapun mabuk tu punca segala kejahatan. moga jadi pengajaran buat mereka semua
    lekatlekitgurl recently posted…CERITA DALAM KAIN PEREMPUAN.. PAD HERBA SERBAGUNAMy Profile

    1. kucinghitam says:

      kan sapa nak ngaku

  2. org sibuk bersukan derang sibuk berlain… macamana la sukan kat malaysia ni nak mju…. ==’

  3. Don says:

    dr kul 4- 4.10 pagi hihihihhi 3 org… kesia kesiann tahan 10 min je 3 org hihihihi

  4. lahabau says:

    hah…bagos le kene sabitan….wakakaka…kasi sabit kepala bana dia…hahaha….sebat le admin ooiiii…..ooouuuccchhhh

    1. Dr Fuh says:

      wakakaka itu typo dari sinar..jangan salahkan gua :p
      Dr Fuh recently posted…Kisah Sedih Sepasang Kekasih Yang MenyeramkanMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge