Kerana DUIT kita ALPA

millionaire2.jpg
Kerana DUIT kita ALPA | Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Syukur, alhamdulillah kita masih diberi kesempatan untuk bernafas di bumi ini oleh Allah..Dewasa ini, kita sering nampak fenomena individu yang sangat mabuk dengan DUIT..Sampaikan ada sesetengah individu sanggup meninggalkan solat semata-mata kerana mengejar wang yang hanya berguna di dunia..’Kerana DIUT kita ALPA ‘
Makan Gaji atau Berbisnes
Sudah terlalu banyak masa dihabiskan untuk mengejar dunia, kita sudah tiada masa untuk mengejar apa yang tinggal selepas dunia ini hancur kerana DUIT..Kita dijadikan hamba dalam segala kemaksiatan..nauzubillah..moga dijauhkan dari diri sendiri dan semua.
Bismillahirahmanirrahim..Kepada individu yang ingin berniaga (usahawan), berniagalah sepenuh masa dan jangan makan gaji part time.Kepada individu yang ingin makan gaji sepenuh masa, jangan buat perniagaan part time. Hal ini keranabanyak kecelaruan yang berlaku termasuk mengambil hak majikan kita.Kepada pelajar sekolah, kolej dan universiti, tentukan sekarang sama ada kita ingin mencari nafkah keluarga dengan makan gaji ataupun dengan bisnes? Ini kerana supaya kita tidak menyalahkan gunakan hak orang lain dan hak orang lain ke atas kita sewaktu kita sudah melangkah ke dunia kehidupan sebenar.

Usahawan

Makan gaji baik, begitu juga dengan menjadi usahawan. Kita mempunyai dua pilihan.Jadi, pilih salah satu yang kita mahukan.

Terlalu banyak masa dihabiskan untuk mengejar dunia, kita sudah tiada masa untuk mengejar apa yang tinggal selepas dunia ini hancur.

Tidak menjadi kaya tidak mengapa, asalkan kita tidak menjadi kaya dari hasil yang tidak berkat, kerana kekayaan yang sebenarnya adalah selamat di Alam Barzakh dan Padang Mashyar, itulah satu-satunya yang dipanggil “JUTAWAN”.

Wallahu A’lam ..

Nota LN : Kita perlu pandai menguruskan masa kita dengan sebaik-baiknya supaya setiap pekerjaan yang dilakukan itu berlandaskan keimanan kepada Allah.

Sumber perkongsian..

 

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

3 thoughts on “Kerana DUIT kita ALPA”

  1. kucinghitam says:

    tanpa duit kita akan jadi pencuri perompak so biarlah seimbang

  2. Abdul Hafiz says:

    Bukan senang nk jadi kaya(di dunia), tapi senang untuk kita kaya(di akhirat) bila kita melakukan suruhanNya
    Abdul Hafiz recently posted…Sejarah, Maksud Ngap Sayot dan Awang MahyanMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge