Kejam!! Pekerja Kilang Di Korea Dipaksa Pakai Lampin

Kejam-Pekerja-Kilang-Di-Korea-Dipaksa-Pakai-Lampin.png

Kejam!! Pekerja Kilang Di Korea Dipaksa Pakai Lampin

Kejam!! Pekerja Kilang Di Korea Dipaksa Pakai Lampin | Seperti mana yang kita tahu, negara Korea masih mengamalkan ajaran komunis, iaitu sebagai contoh, pekerja-pekerja di sesebuah syarikat mestilah mematuhi apa sahaja yang diperintahkan oleh majikan mereka. Kali ini Puteri paparkan satu artikel yang agak pelik tentang Kejam!! Pekerja Kilang Di Korea Dipaksa Pakai Lampin supaya tidak membuang masa pergi ke tandas untuk membuang air.

Daniel Duron, pemimpin pekerja di Kilang Korea, yang terletak di Honduras, telah mendedahkan bahawa berkata pihak syarikat memaksa pekerja mereka memakai lampin untuk mengelakkan membuang masa untuk pergi ke bilik air.

Kejam!! Pekerja Kilang Di Korea Dipaksa Pakai Lampin

Terdapat kira-kira 4,000 pekerja yang bekerja di tempat ini, Kilang itu sendiri membuat abah-abah yang akan dieksport ke Amerika Syarikat.

Oleh kerana penafian mereka yang bertanggungjawab menjalankan serta tidak membenarkan pihak berkuasa Honduras untuk menyiasat kilang itu untuk membuktikan tuntutan-tuntutan ini, walaupun mereka telah mengetahui keadaan untuk beberapa bulan, pihak berkuasa telah tidak dapat berbuat apa-apa sehingga pengantaraan telah ditubuhkan dengan Hak Asasi manusia dan wakil-wakil daripada kedua-dua Amerika Syarikat dan Korea.

Syarikat itu mengenal pasti dengan nama “Lear”, tetapi ia secara rasmi dikenali sebagai Honduras Elektrik Pengagihan Sistem-Kyungshin-Lear (Amerika Syarikat / Korea), pemimpin pekerja-pekerja di kilang berkata: “Ia telah melaporkan kepada pihak berkuasa bahawa mereka dipaksa bekerja sambil memakai lampin supaya mereka tidak meninggalkan tempat kerja mereka untuk pergi ke bilik air. “

Bunyi seperti satu jenaka buruk tetapi malangnya ia tidak, ia adalah satu langkah yang sebenar bahawa syarikat itu telah melaksanakan, merendahkan martabat pekerja demi “produktiviti dan keuntungan”.di petik dari sandiegored.com

Nota Puteri: Kilang honduras atau dipanggil “sweat shop” merupakan kilang yang akan mengerah tenaga kerja mereka tanpa mengira erti perikemanusiaan. Pekerja akan berkerja sehingga 12jam keatas bagi menyiapkan tempahan daripada pelanggan. Tanpa ada kemudahan-kemudahan asasi yang lain seperti tempat kerja yang tidak selesa, panas, satu pintu dan sebagainya. Kejam bukan… =.=”

sumber

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

4 thoughts on “Kejam!! Pekerja Kilang Di Korea Dipaksa Pakai Lampin”

 1. Im looking for a good set of books to buy that shows the diagrams
  of how to open cars for locksmiths. Which ones do you
  like? I use AllData for the rest of my mechanical needs in the shop, but now that
  im expanding, this will no longer cut it. Thanks!..
  emergency locksmith Exeter recently posted…emergency locksmith ExeterMy Profile

 2. kucinghitam says:

  sadis gila ni sure xnak pekerja mengular nie

 3. How long and how much does it cost for a locksmith
  to re key a bike lock?
  24hr locksmith exeter recently posted…24hr locksmith exeterMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge