Kejam!! Arnab Disiat Bertujuan Keuntungan Berganda Di China

Kejam-Arnab-Disiat-Bertujuan-Keuntungan-Berganda-Di-China.jpg

Kejam!! Arnab Disiat Bertujuan Keuntungan Berganda Di China –  Kejadian berlaku di Beijing, China yang mana penternak arnab  sanggup bertindak zalim menyiat bulu haiwan itu demi keuntungan berganda.

Dalam keadaan kaki dan tangan diikat, bulu arnab disiat dua hingga tiga bulan sekali. Selepas itu, arnab dibiarkan pulih dalam sangkar kotor hingga ada yang terkena jangkitan.

Pengarah hak asasi haiwan Peta Britain Mimi Bekhechi berkata, arnab berusia dua dan lima tahun dibunuh jika bulunya tidak tumbuh. “Kami memboikot baju sejuk atau selendang tertulis angora,” katanya.

Kepada penternak arnab dinasihatkan semoga berhati perut terhadap haiwan terutama haiwan yang tak liar yang boleh jadikan haiwan peliharaan. Sanggupkah kita melihat kejadian ini berlaku walaupun ianya berlaku di Bejing, China.

sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

2 thoughts on “Kejam!! Arnab Disiat Bertujuan Keuntungan Berganda Di China”

  1. kucinghitam says:

    kejam siot orang2 china nie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge