Kedai Kit Kat Pertama di Dunia Dibuka di Jepun

Kedai-Kit-Kat-Pertama-di-Dunia-Dibuka-di-Jepun.jpg

Kedai Kit Kat Pertama di Dunia Dibuka di Jepun | Sebahagian besar dari kita memang gemar makan Kit Kat, wafer ranggup yang dibungkus coklat. Berkat kecerdikan ‘jurutera rasa’ dari Jepun, Kit Kat boleh hadir dalam pelbagai rasa seperti oren, strawberi, dan teh hijau.

Kedai Kit Kat Pertama di Dunia Dibuka di Jepun2 Kedai Kit Kat Pertama di Dunia Dibuka di Jepun3 Kedai Kit Kat Pertama di Dunia Dibuka di Jepun4 Kedai Kit Kat Pertama di Dunia Dibuka di Jepun5

Kit Kat Chocolatory (kedai Kit Kat) dibuka setiap hari di Seibu Department Store di Ikebukuro, Tokyo. Kedai itu terletak di ruang bawah tanah bersama dengan gerai makanan lain. Menurut Kotaku, kedai khusus itu hanya akan menjual produk Kit Kats dan akan bekerjasama dengan kedai Le Patissier Takagi untuk membangunkan Kit Kat baru yang ditujukan untuk orang dewasa dan mencipta rasa bermusim.

Kedai Kit Kat Pertama di Dunia Dibuka di Jepun6 Kedai Kit Kat Pertama di Dunia Dibuka di Jepun7 Kedai Kit Kat Pertama di Dunia Dibuka di Jepun8 Kedai Kit Kat Pertama di Dunia Dibuka di Jepun9

Fashionsnap melaporkan bahawa penjualan rasa ‘Sublime Bitter’ terhad hingga 300 batang tiap hari. Satu batang dijual dengan harga ¥ 315 sementara satu kotak mengandungi sepuluh batang dijual pada harga ¥ 3.413. Ada 500 bar tersedia pada hari pembukaan, yang habis dijual dalam masa satu jam 40 minit.

sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge