Kebaikan Dan Keburukan Pil Perancang

Kebaikan-Dan-Keburukan-Pil-Perancang.jpg

Kebaikan Dan Keburukan Pil Perancang | Assalammualaikum. Fyna jumpa artikel ini dan minat untuk kongsikan bersama-sama. Seperti yang kita tahu, setiap pil yang kita ambil mempunyai kebaikan dan keburukannya. Begitu juga dengan pil perancang kan.

Pil perancang kehamilan merupakan alternative untuk wanita bagi merancang kehamilan mereka.

Mungkin juga usia anak yang masih kecil membuatkan anda berasa untuk menjarakkan sedikit tempoh hamil seterusnya.

Namun mungkin ada antara anda yang tidak tahu akan baik dan buruknya mengambil pil perancang kehamilan ini.

Kebaikan
Pil perancang kehamilan ini dapat mengawal kehamilan mengikut tempoh yang kita mahukan. Ia juga boleh merawat haid yang tidak menentu, malah mencegah risiko dari terkena penyakit kanser ovary dan rahim.

Keburukannya
Pil perancang mengandungi beberapa hormone tambahan dalamnya, kesan dari pengambilannya akan menyebabkan emosi kadang-kala tidak stabil dek kerana hormone yang berlebihan dalam badan. Ini kerana sesetengah pil perancang akan memberi kesan kepada berat badan sama ada kamu akan mengalami penurunan berat badan yang mendadak atau sebaliknya.

Apa-apa pun seeloknya, dapatkan khidmat nasihat daripada pakar sebelum membuat keputusan untuk menjadikan pil perancang sebagai keutamaan anda.

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

One thought on “Kebaikan Dan Keburukan Pil Perancang”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge