Karya Seni Menakjubkan Diperbuat Dari Sudu Pisau dan Garpu

Karya-Seni-Menakjubkan-Diperbuat-Dari-Sudu-Pisau-dan-Garpu.jpg

Karya Seni Menakjubkan Diperbuat Dari Sudu Pisau dan Garpu | Tidak ada yang menyangka bahawa peralatan dapur seperti sudu , garpu dan pisau ternyata boleh ditukar menjadi karya seni . Ya , seniman berasal dari Amerika Syarikat ini memanfaatkan bahan asas alat dapur untuk membuat beberapa patung haiwan .

Lelaki bernama Gary Hovey ini mengaku bahawa ia mula mendapat idea untuk memanfaatkan perkakas dapur menjadi patung sejak 25 tahun yang lalu . Ketika itu , ia melihat sebuah patung kuda yang dibuat dari bumper kereta karya seniman John Kearney . Sejak saat itu ia bertekad untuk belajar menguasai kemahiran logam dengan bekerja di industri besi .

Karya Seni Menakjubkan Diperbuat Dari Sudu Pisau dan Garpu2 Karya Seni Menakjubkan Diperbuat Dari Sudu Pisau dan Garpu3

Gary memulakan seni membuat patung dari sudu dan garpu pada tahun 2004 lalu . Ia mengaku menghabiskan 200 sudu dan garpu untuk membuat satu patung . Adapun jenis – jenis patungnya kebanyakan mempunyai tema haiwan semua seperti burung , gorila hingga naga .

” Tujuan terbesarku adalah masyarakat menilai patung haiwanku dari penampilan bentuknya , ” kata Gary . ” Kemudian apabila dilihat lebih dekat , mereka akan terkejut mengetahui patung tersebut dibuat dari sudu , garpu dan pisau . Hal ini membawa kesenangan bagiku .

Karya Seni Menakjubkan Diperbuat Dari Sudu Pisau dan Garpu3 Karya Seni Menakjubkan Diperbuat Dari Sudu Pisau dan Garpu4 Karya Seni Menakjubkan Diperbuat Dari Sudu Pisau dan Garpu5 Karya Seni Menakjubkan Diperbuat Dari Sudu Pisau dan Garpu6 Karya Seni Menakjubkan Diperbuat Dari Sudu Pisau dan Garpu7

sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

2 thoughts on “Karya Seni Menakjubkan Diperbuat Dari Sudu Pisau dan Garpu”

 1. mselim3 says:

  Assalammualaikum…fuh,

  memang terbaik lah karya seni daripada sudu,garpu dan pisau.

  mselim3
  mselim3 recently posted…Lagu dan Lirik Nasyid Rasulullah – HijjazMy Profile

 2. azlanvai says:

  Peh.. Gorilla tu memang menarik. Seni betul..
  azlanvai recently posted…Majlis kenduri, gotong-royong dan mentaraMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge