Kapal Terbang Mas Dari KL Ke Beijing Hilang

pesawat-mas-dari-kl-ke-beijing-hilang.jpg

Kapal Terbang Mas Dari KL Ke Beijing Hilang | Assalamualaikum dan selamat sejahtera diucapkan kepada para pembaca yang dikasihi dan dihormati sekalian. Tadi tengah godek-gdek news feed facebook Dr Fuh terbaca status yang dinaikkan oleh Zarul Umbrella menyatakan “Salam semua tolong doakan rakan rakan saya dan penumpang2 lain dlm penerbangan MH370 dr KL ke Beijing yg telah hilang dari kawalan radar sejak awal pagi tadi“.

Terus Dr Fuh cari info. Berikut laporan daripada laman Asro Awani.

KUALA LUMPUR: Sebuah pesawat Malaysia Airlines yang dalam penerbangan dari Kuala Lumpur ke Beijing terputus hubungan dengan menara kawalan udara di Subang kira-kira pukul 2.40 pagi, awal hari ini.

Penerbangan MH370 itu membawa 227 penumpang termasuk 2 orang bayi dan 12 anak kapal.

Malaysia Airlines dalam satu kenyataan memaklumkan pesawat Boeing 777 itu tersebut berlepas dari Kuala Lumpur pada pukul 12.41 pagi Sabtu dan dijangka mendarat di Beijing pada pukul 6.30 pagi tadi.

“Malaysia Airlines sedang berkerjasama dengan pihak berkuasa yang telah menggerakkan pasukan mencari dan menyelamat bagi mengesan pesawat berkenaan,” kata kenyataan itu.

Syarikat penerbangan itu juga memberitahu akan memaklumkan perkembangan dari masa ke masa.

Ia menasihatkan orang ramai untuk menghubungi talian +603 7884 1234 untuk mendapatkan maklumat lanjut. –Awani

UPDATE TERKINI – Pesawat dilaporkan mendarat dengat selamat di Nanning, China (Palsu)

Lagi Update Terkini – Menurut kenyataan media Syarikat Penerbangan Malaysia (MAS) sehingga jam 9 pagi ini, mereka masih gagal mengesan pesawat terbabit dan sedang bekerjasama dengan pihak berkuasa tempatan.

**Keluarga penumpang terlibat untuk terus ke Bangunan Sokongan Kemudahan yang terletak di Zon Sokongan Selatan KLIA atau hubungi talian +603 7884 1234 bagi mendapatkan perkembangan terkini.

Live Update boleh baca disini >>> http://www.malaysiaairlines.com/hq/en.html

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

3 thoughts on “Kapal Terbang Mas Dari KL Ke Beijing Hilang”

  1. shahrizal says:

    semoga mereka dalam keadaan selamat hendaknya insaallah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge