Jom Tengok Kura-Kura Terpaksa Dibedah Kerana Enggan Bertelur!

Jom Tengok Kura-Kura Terpaksa Dibedah Kerana Enggan Bertelur! | Proses untuk mengekalkan spesies kura-kura terancam. Tempoh bunting telah sampai, dan telur telah matang. Tetapi kura-kura ini enggan untuk bertelur.

Fenomena ini, yang dikenali sebagai pengekalan janin tidak sesuatu yang luar biasa dalam reptilia, dan kemungkinan disebabkan oleh masalah fizikal atau kekurangan zat makanan, tetapi mungkin juga kerana ibu tidak menemui keadaan kondusif di sekeliling mereka untuk mewujudkan sarang.

Kura-Kura Terpaksa Di Bedah Kerana Enggan Bertelur Kura-Kura Terpaksa Di Bedah Kerana Enggan Bertelur2 Kura-Kura Terpaksa Di Bedah Kerana Enggan Bertelur3 Kura-Kura Terpaksa Di Bedah Kerana Enggan Bertelur4 Kura-Kura Terpaksa Di Bedah Kerana Enggan Bertelur5 Kura-Kura Terpaksa Di Bedah Kerana Enggan Bertelur6

Keadaan ini boleh menyebabkan maut kepada kura-kura ini. Jadi Bagi Menyelamattkan kura-kura dan spesies ini, sekumpulan doktor haiwan terpaksa melakukan pembedahn untuk mengeluarkan telur.

sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge