Jom Lihat Kejelitaan Peguam Negara Crimea

Jom-Lihat-Kejelitaan-Peguam-Negara-Crimea.jpg

Jom Lihat Kejelitaan Peguam Negara Crimea | Ketika ini dunia antarabangsa melihat perkembangan Crimea setiap masa, tetapi ada lebih menarik menjadi perhatian dunia. Pekara itu adalah, seorang perempuan muda dan cantik Natalia Poklonskaya yang di lantik sebagai Peguam Negara Crimea yang baru.

Wanita cantik berambut perang ini telah dilantik minggu lalu, namun baru diperkenalkan secara rasmi dalam sebuah sidang akhbar pada Rabu (19/3/2014). Wajah ayu Natalia tersebar ke seluruh dunia setelah berakhir di sidang akhbar tersebut. Bahkan beberapa media antarabangsa meminta wawancara eksklusif dengannya.

Terpilihnya perempuan ini menjadi pendakwa agung Crimea juga menjadi salah satu topik popular di dunia maya. “Sekurang-kurangnya kini kita tahu kenapa Putin begitu menginginkan Crimea,” kata seorang pengguna internet.

Jom Lihat Kejelitaan Peguam Negara Crimea2 Jom Lihat Kejelitaan Peguam Negara Crimea3 Jom Lihat Kejelitaan Peguam Negara Crimea4

Kecantikan Wanita berusia 33 tahun itu, menyebabkan banyak seniman yang membuat gambar kartun manga peguam negara baru tersebut. Seorang artis amatur bahkan melukis gambar kartun Natalia semasa perjumpaan sidang akhbar tersebbut, lengkap dengan seragam rasmi pendakwaraya yang dikenakannya.

“Jika digunakan dengan betul, kecantikan memang senjata yang mematikan,” tulis pelukis itu di atas lukisan hasil karyanya.

Menurut laman web Wikipedia, Natalia Poklonkskaya merupakan alumni Universiti Dalam Negeri di Yalta, Crimea. Selepas menamatkan pengajian, Natalia bekerja sebagai pendakwaya kes-kes alam sekitar.

Natalia dipilih PM Crimea Sergei Aksyonov selepas empat orang lelaki menolak jawatan itu. Natalia sejak awal dikenali loyal kepada Crimea dan kerajaan lama Ukraine. Dia bahkan menilai pergantian pemerintahan di Kiev adalah sebuah rampasan kuasa anti-perlembagaan.

sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

One thought on “Jom Lihat Kejelitaan Peguam Negara Crimea”

  1. Anuar says:

    Cantiknya.. Tengok sekali tak macam peguam.. Tetapi macam inspektor polis atau pegawai tentera…..
    Anuar recently posted…Dapatkan lebih 20 Contoh Soalan & Jawapan Peperiksaan Pegawai Arkib S41 Secara PERCUMAMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge