Jom Lihat Jalan Raya Menakutkan Yang Terletak di Jepun

Jom-Lihat-Jalan-Raya-Menakutkan-Yang-Terletak-di-Jepun.png

Jom Lihat Jalan Raya Menakutkan Yang Terletak di Jepun | Irohazaka adalah sepasang jalan raya di sekitar pusat bandar Nikko, di pergunungan Tochigi Prefecture, Jepun, yang menghubungkan Oku-Nikko di bahagian lebih tinggi yang terletak di bahagian barat laut Nikko.

“i-ro-ha” adalah tiga aksara pertama daripada 48 suku kata abjad Jepun yang dahulunya digunakan (yang kini dikenali sebagai “aiueo”), dan “zaka” bermaksud “cerun”.

Jalan dinamakan Irohazaka kerana ianya terdiri daripada 48 selekoh tajam. Setiap giliran dilabelkan dengan salah satu daripada 48 aksara abjad Jepun.

Jom Lihat Jalan Raya Menakutkan Yang Terletak di Jepun3 Jom Lihat Jalan Raya Menakutkan Yang Terletak di Jepun4 Jom Lihat Jalan Raya Menakutkan Yang Terletak di Jepun5 Jom Lihat Jalan Raya Menakutkan Yang Terletak di Jepun6

sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge