Jom Lihat Bagaimana Kapal Laut Terbesar Di Bina

Jom-Lihat-Bagaimana-Kapal-Laut-Terbesar-Di-Bina.png

Jom Lihat Bagaimana Kapal Laut Terbesar Di Bina | Kapal tangki besar kelas Batillus adalah kapal terbesar oleh tan kasar yang pernah dibina.

Terdapat 4 daripada mereka, setiap satu pada 555,000 tan metrik DWT, dibina oleh Perancis pada tahun 1970-an. A berat kasar Batillus adalah 275276 tan. Namun, jika mempertimbangkan anjakan sepenuhnya dimuatkan, kapal-kapal Batillus tidak memegang rekod dunia.

Mereka menewaskan oleh kapal Seawise Giant yang berfungsi sebagai sebuah kapal tangki. Namun, kapal-kapal kelas Batillus adalah rekod untuk kapal tangki (dengan kedalaman 36 meter dan draf beban penuh 28.5 meter), dan, di dalam post ini, anda boleh melihat bagaimana kapal-kapal terbesar telah dibina.

Jom Lihat Bagaimana Kapal Laut Terbesar Di Bina1 Jom Lihat Bagaimana Kapal Laut Terbesar Di Bina2 Jom Lihat Bagaimana Kapal Laut Terbesar Di Bina3 Jom Lihat Bagaimana Kapal Laut Terbesar Di Bina4 Jom Lihat Bagaimana Kapal Laut Terbesar Di Bina5 Jom Lihat Bagaimana Kapal Laut Terbesar Di Bina6 Jom Lihat Bagaimana Kapal Laut Terbesar Di Bina7 Jom Lihat Bagaimana Kapal Laut Terbesar Di Bina8 Jom Lihat Bagaimana Kapal Laut Terbesar Di Bina9 Jom Lihat Bagaimana Kapal Laut Terbesar Di Bina11 Jom Lihat Bagaimana Kapal Laut Terbesar Di Bina12 Jom Lihat Bagaimana Kapal Laut Terbesar Di Bina13 Jom Lihat Bagaimana Kapal Laut Terbesar Di Bina14 Jom Lihat Bagaimana Kapal Laut Terbesar Di Bina15

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

One thought on “Jom Lihat Bagaimana Kapal Laut Terbesar Di Bina”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge