Inilah Tempat Pelancongan Paling Menyeramkan

seram.png

Inilah Tempat Pelancongan Paling Menyeramkan | Biasanya, muzium dijadikan lokasi untuk melihat mumia. Di sana,pelawat akan didedahkan dengan mumia yang dilindungi dengan dinding kaca. Tetapi anda hanya boleh sekadar melihatnya saja.

Meskipun begitu, rasa ngeri dan seram tetap menyelimuti perasaan setiap pengunjung yang datang. Untuk yang ingin pelancongan lebih mencabar, cubalah datang ke sekitaran puncak Gunung Dakhla, Gebel Edmonstone, Mesir.

Di sini ada sebuah perkuburan purba bernama Muzawaka. Dipetik dari laman web rasmi pelancongan Mesir, pengebumian ini sudah ada sejak peradaban Romawi.

Sejak ditemui pada tahun 1972, Perkuburan Muzawaka jadi tarikan pelancongan yang terkenal di Mesir.Muzawaka juga menjadi tempat pelancongan yang paling mengerikan di sana.Berada di pergunungan, Muzawaka dihuni oleh banyak makam dan mumia. Ada banyak mumia dan tulang berselerakkan di sana.

Entah kerana memang sengaja diletakkan begitu saja atau kerana digali haiwan buas. Yang pasti pelancong boleh melihat dengan jelas.

Inilah Tempat Pelancongan Paling Menyeramkan. Biasanya, muzium dijadikan lokasi untuk melihat mumia. Di sana,pelawat akan didedahkan dengan mumia

Bukan cuma itu, jika berani pelancong yang datang boleh menyentuhnya, tapi jangan sampai merosakkan mumia. Tidak hairan jika objek pelancongan ini jadi salah satu yang paling seram di Mesir.

Melihat ke sekitar pengebumian, ada lukisan yang terukir cantik di dinding. Menurut ahli arkeologi, lukisan tersebut menggambarkan adegan orang yang menyembah Dewa Petorisis dan Sadosiris.

Untuk pergi ke makam Muzawaka, ada banyak agen tempatan yang menyediakan pakej pelancongan ini. Anda juga boleh menyewa kereta dengan pemandu tempatan yang akan membimbing pelancong menuju Muzawaka.

Sumber Asal

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Latest posts by Dr Fuh (see all)

Comments

comments

14 thoughts on “Inilah Tempat Pelancongan Paling Menyeramkan”

  1. kucinghitam says:

    tempat mcm nie pun orng nak pi ker tak paham betul

  2. muja says:

    haissyyyy.. ti muja gi melawat adik kat egypt.. muja tak nak jengah tempat ni,, wakakaka

  3. It will probably be feasible for when you are likely to take the loan.

    The financial institution most more than likely wills effort
    at this time frame to refinance the mortgage or provide the property.
    It relies on in case you are buying on land deal,
    or what have you.

    Take a look at my site … mortgage approval guidelines
    mortgage approval guidelines recently posted…mortgage approval guidelinesMy Profile

  4. mselim3 says:

    Assalammualaikum… fuh.my,

    tempat pelancongan yang menyeramkan .. entahlah kalau mselim3 nak gi atau x?

    mselim3
    mselim3 recently posted…7 Perkara Yang Tidak Boleh Diubah dalam Hidup.My Profile

  5. tu beza dengan Islam & bukan Islam.. Orang Islam begitu menghormati jenazah. Mana ada mayat orang Islam di buat pameran macam ni.
    lekatlekitgurl recently posted…PERANGAI PELIK PEGAWAI BANK YANG DI TEMBAK SEBELUM MENINGGALMy Profile

  6. Mak ai. Boleh sentuh . X seram plak macam tu..
    Aniqbukhary32 recently posted…Maksud ‘berhijab’ yang cukup menyentuh dari Oki Setiana DewiMy Profile

  7. kucinghitam says:

    umah mona fendi xnak buat ker musium sure tpat paling seram

  8. Ranbom Info says:

    Seram tol..agak Malaysia bleh buat camni x…haha
    Ranbom Info recently posted…Penjelasan Hak Penggunaan Kalimah ALLAHMy Profile

  9. Many thanks any amazing publish. Exactly where in addition may any individual wardrobe type of data in that perfect way with words? I’ve a demonstration next full week, for for the search for such information.

  10. I had been recommended this amazing site via our uncle. I do not know whether that distribute is definitely created by means of him since nobody realize such special around my issues. You are unbelievable! Thank you!

  11. Thanks a good deal for giving the following with all people you realize what you are speaking about! Bookmarked. I implore you to also stop by my website Is equal to). We will use a web page link various agreement involving people

  12. Good post. I used to be looking at constantly this particular blog page and I am fascinated! Beneficial information specifically the closing segment 🙂 My spouse and i maintain such information a great deal. I became trying to get that data for many years. Thank you so much and best associated with good fortune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge