Inilah ‘Dosa’ Mursi Terhadap Rakyat Mesir Hingga Dia Digulingkan

Mohamed-Morsi-Digulingkan-Di-Mesir.jpg

Inilah ‘Dosa’ Mursi Terhadap Rakyat Mesir Hingga Dia Digulingkan | Allahu Akhbar. Sangat tersentuh Dr Fuh baca satu artikel yang dikongsikan daripada seorang mahasiswa Mesir yang telah lama menuntut ilmu disana. Dr Fuh jumpa artikel ini dari laman sisibukit. Jom baca 12 ‘dosa’ Presiden Mursi terhadap rakyatnya sehinggakan beliau diguling oleh tentera Mesir.

Inilah ‘Dosa’ Mursi Terhadap Rakyat Mesir

1. ‘Dosa’ Presiden Mursi adalah karena mengembangkan terusan Suez menjadi pasar bebas dunia. Yang dulu di zaman mubarak hanya menghasilkan pndapatan sebanyak 5.6 juta dollar pertahun, akan meningkat 100 juta dollar pertahun.

2. ‘Dosa’ Presiden Mursi adalah menaikkan gaji PNS dan pencen sebanyak 200 % lebih, sementara harga-harga barang tidak naik, sehingga PNS jadi lebih makmur.

3. ‘Dosa’ Presiden Mursi adalah membangun kilang samsung terbesar di Arab di provinsi Bani Suwef, sehingga harga barang elektronik menjadi murah.

4. ‘Dosa’ Presiden Mursi adalah membuat kilang senjata sendiri sehingga tidak perlu lagi mengimport senjata-senjata terpakai dari Amerika.

5. ‘Dosa’ Presiden Mursi adalah membuat kilang innar (sejenis tablet/ipad), untuk seluruh rakyat agar dapat memakai barang elektronik bermutu dengan harga berpatutan.

6. ‘Dosa’ Presiden Mursi paling besar adalah dia selalu sholat berjamaah di masjid, hafal al Qur’an, selalu tahajjud dan sabar terhadap segala caci maki org padanya.

7. ‘Dosa’ Presiden Mursi adalah kerana berusaha membina tenaga nuklear sebagai sumber tenaga alternatif di Mesir.

8. ‘Dosa’ Presiden Mursi adalah karena ia mampu menarik pelabur asing dan mendapat kepercayaan pelabur asing di Mesir.

9. ‘Dosa’ Presiden Mursi adalah membuka kembali jalan darat antara Mesir dan Sudan sehingga kerja sama dalam bidang ekonomi kedua negara akan meningkat.

10. ‘Dosa’ Presiden Mursi adalah krana mampu membuka peluang kerja baru untuk 600 ribu lebih orang penganggur.

11. ‘Dosa’ Presiden Mursi adalah berusaha mengembalikan harta yang dibawa keluar ke luar negara oleh Husni Mubarak dan kroni2nya.

12. ‘Dosa’ Presiden Mursi adalah menegakkan keadilan dan berusaha menghapuskan penipuan

Kerana ‘dosa-dosa’ itulah maka Presiden Mursi digulingkan oleh sisa-sisa kroni Mubarak, liberal, sekular, komunis,. Mereka kecewa kerana Mursi telah gagal membawa Mesir ke arah kehancuran

Allahu Rabbi!

[Dari seorang mahasiswa Mesir via Ria Syamil Yuliasari]

Krisis Mesir - Isu Penggulingan Dr Mohamed Mursi, Kejatuhan Presiden Mursi, Presiden baru Mesir, Dr Mohamed Mursi Digulinkan Oleh Tentera Mesir

Sumber

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Latest posts by Dr Fuh (see all)

Comments

comments

26 thoughts on “Inilah ‘Dosa’ Mursi Terhadap Rakyat Mesir Hingga Dia Digulingkan”

  1. Katak Comel says:

    bru taw info nie..
    klu tgk tv3,mmg lembab smpi ble2 la jwbnye..
    huhu
    Katak Comel recently posted…(7 Gambar) Reaksi Kucing Apabila Makan Sesuatu Yang Tak SedapMy Profile

    1. joansue says:

      boleh berikan bukti tak yang tv3 cakap mcm tu??…bukan ke penyokong pembangkang tak tengok berita tv3…..dah2 lah…..tau nak memfitnah jer…..hari Jumaat hari baik mcm nie pun korg nak buat cerita mcmc nie…

      1. Dr Fuh says:

        aikk??ni orang TV 3 ke?tiba2 terasa..katak comel tu ada tulis ke TV3 cakap apa2??dan apa kaitan dengan penyokong pembangkang?? LoL..pity you
        Dr Fuh recently posted…10 Khasiat Buah Kurma Yang Perlu Anda TahuMy Profile

        1. kucinghitam says:

          setuju dr fuh diorg nie dah diajar menulis skrip sebelah pihak ja apa guna wartawan
          kucinghitam recently posted…IPAD MINI KA SAMSUNG NOTE 8My Profile

      2. Sekular Gila says:

        Bukan tak tgk TV3, tapi tak boleh percaya

      3. lina says:

        hahaha dia xfhm apa yg katak comel tu cuba smpaikan… kesian….
        lina recently posted…Owh.. Polis !!My Profile

      4. katanajeeb says:

        Dearie Joansue,

        This is not about the pembangkang and all that.. untuk menjadi CELIK, tak kira medium apa kita baca, dengar dan lihat, seterusnya faham.. kenapa tiba2 paranoid?
        If u r muslim, u akan faham situasi bagaimana, sensitiviti bagaimana, fitnah itu bagaimana, this is about facts, and humanity. kalau u jenis yang semberono…then u memang takkan faham maksud sinikal artikel ini.. this is not about condemned and complaint, klu u setuju yg fact dan pandangan stesen TV tu, then its up to you, but dont try nk kaitkan dgn politik ke apa ke about the real fact. AKAI ada kan? PAKAI… Pity you. Org mcm u lah sikit2 politik..sikit2 politik…

        1. Irony says:

          That guy came here because Dr Fuh states “digelar ‎#DIKTATOR oleh media media Malaysia????????” in one of the facebook group. He asking him for confirmation, but to the wrong guy. You obviously dont know the true story, so u should apologize for calling him paranoid etc etc.

          1. Dr Fuh says:

            it was LOL irony..but i’m nat states TV3 right?????
            (even TV3 actually have mention “mursi ialah diktator”)
            Dr Fuh recently posted…Kisah Permintaan Si Kaya Dan Si MiskinMy Profile

          2. katanajeeb says:

            hello miss/mister IRONY..im back!

            LOL! the one that dont know the real story is probably you and your dearie Joansue.

            Obviously that was not asking for confirmation, that was a provocation statement… terus made assumption yg Fuh memfitnah. Why?
            The real fact is Fuh just state the real facts in this article…tak mention mana2 stesen TV ke media massa ke.. baca dari awal tak? Nak confirmation pasal so called fitnah tu, pergi page Fb yg keluarkan statement tu terus, tak perlu provok di sini…

            Mudah bukan?

      5. kucinghitam says:

        sry to say but buletin utama selalu membesarkan berita yg xpenting kot kenapa bila mai bab negeri kelantan sebuat negeri kes negeri lain xda lak nak sebut negeri mana
        kucinghitam recently posted…IPAD MINI KA SAMSUNG NOTE 8My Profile

    2. kucinghitam says:

      buletin utama tu mmg xtgk pun xpa la xperlu pun
      kucinghitam recently posted…IPAD MINI KA SAMSUNG NOTE 8My Profile

    3. Hasmadi Wahab. says:

      Aku selalu tengok tv3 tapi aku tak faham kenapa President tu di gulingkan? Baru ni aku faham.. terima kasih. Semoga Allah membantu President Mursi. Amin..

  2. mohdzuhri says:

    tak taulah cite sebenar .. sebenarnya siapa yang salah ??

  3. Ejam Johor says:

    Pemerintahan Presiden Dr Morsi mmg sesuatu yang dinantikan bg mengembalikan sinar pemerintahan Islam amnya dan di Mesir khususnya. Andai kata pembaca masih kabur, banyakkanlah pembacaan dan pertanyaan. Kemudian berfikir secara rasional. Ada akal kan?
    Yang halal dan benar itu jelas dan yang haram dan bohong itu jua jelas. Sekian pandangan darah muda.

  4. BudakHitam says:

    Nampak sangat media kat Malaysia ni tak ambil tahu pasal keadaan disana. Sebab tu rakyat tertanya-tanya apa yang terjadi kat sana. Dr.Morsi menang dalam pilihanraya melalui proses demokrasi, tapi ade segelintir pengikut Hosni Mubarak tak puas hati dan bertindak menggulingkan Dr.Morsi. Terutamanya Tentera Mesir sendiri. Seorang Presiden yang memerintah dengan syariat Islam di tumbangkan dengan cara yang sangat kotor. Kuasanya dirampas oleh pihak Tentera Mesir. Ada satu ketika apabila Dr Morsi sedang memberikan ucapan, dan masa tu juga masuk waktu Isyak. Dr Morsi memberhentikan ucapan’nya dan terus melaungkan azan. Di Malaysia ada? Takde beb. Nak tengok PM jadi imam pun tak susah.
    BudakHitam recently posted…Sorotan peristiwa sepanjang bulan Jun 2013My Profile

  5. wawa1412 says:

    ‘Dosa’ lain beliau ialah membuka pintu Rafah, satu2nya jalan menghubungkan Palestin dgn dunia luar.

  6. nabila biela says:

    apabila pemimpin yg mnegakkan kebenaran digulingkan…owhhh…akhir zamannn…huu
    nabila biela recently posted…Hadiah Paling Best Pernah Aku Dapat!My Profile

  7. Woww Dot My says:

    huh..panas2 komen kat sini..hehe
    Woww Dot My recently posted…Teduhan Kasih Episod 28 (Akhir)My Profile

  8. NoNeeD says:

    wow…ramai org mesir kat sini ek… cam acah-acah je tau..politik dalaman diorang…

  9. kucinghitam says:

    susah la sepatut nyer media nie kerajaan xleh nak pegang bila pegagng macam nie
    kucinghitam recently posted…IPAD MINI KA SAMSUNG NOTE 8My Profile

  10. Atiqa anuar says:

    dah baik, kenapa nak gulingkan Morsi pulak. mcm pelik je. maaf saya noob sikit pasal ni. 🙂

  11. This is very interesting, You

  12. Sameon la says:

    Kalo btulla ini yg mursi berjaya lakukan.. semoga Allah memberkati mursi dan penulis ini.. tp jika tidak benar.. semoga Allah melaknati penfitnah ini.. logik atau tidak 500 demonstrasi stahun di mesir disebabkn ekonomi mesir makin makmur.. musykil ak..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge