Ingin Pecah Rekod Dunia, Lelaki Ini Dibakar Selama 6 minit

Kerana-Ingin-Pecah-Rekod-Dunia-Lelaki-Ini-Dibakar-Selama-6-minit2.jpg

Ingin Pecah Rekod Dunia, Lelaki Ini Dibakar Selama 6 minit | Seorang stuntman di Austria berjaya memecahkan rekod dunia dengan aksi membakar diri . Joe Tvdtling mencatatkan namanya sebagai manusia yang dibakar paling lama di dunia . Tentu saja , Joe mengenakan pakaian keselamatan semasa dibakar .

Ia mengenakan pakaian buatan syarikat Texport yang terjamin keselamatannya dengan bahan bertaraf tinggi . Joe bersiar – siar di jalanan Aalzburg dalam keadaan terbakar api selama 5 minit 41 saat sebelum akhirnya menyerah oleh panas dan dipadamkan oleh bomba .

Kerana Ingin Pecah Rekod Dunia Lelaki Ini Dibakar Selama 6 minit

Lelaki berusia 33 tahun itu juga mendapat gelaran sebagai ” yang paling lama dibakar seluruh badan tanpa bekalan oksigen ” . Isterinya sendiri , Julia , yang menyala api di tubuh Joe .

” Dia selalu tahu bagaimana caranya membuat panas untukku yang tepat , ” ucap Joe . ” Jadi pemilihan dia untuk menyalakan api di aksi kali ini adalah yang paling tepat . ” Joe berjaya bengkok rekod sebelumnya yang dipegang Jayson Dumenigo dari Amerika dengan beza masa tipis , 5 minit 25 saat .

Pemecahan rekod ini nampaknya tidak terlalu sukar baginya kerana merupakan stuntman profesional . Pihak Guinness World Records sendiri tidak melarang pemecahan rekod dilakukan oleh profesional dan melakukannya untuk kepentingan profesion . Joe pernah menjadi stuntman di filem George Clooney , ” The Monuments Men ” .

Ia juga pemegang ” Hall of Honours Award ” , yang pernah diraih Jackie Chan , sebagai pelakon pengganti aksi berbahaya menggunakan kereta.

sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge