Helikopter Mendarat Cemas Di Lebuhraya PLUS

Helikopter-Mendarat-Cemas-Di-Lebuhraya-PLUS.jpg

Helikopter Mendarat Cemas Di Lebuhraya PLUS | Ramai pengguna jalanraya cemas apabila sebuah helikopter yang mendarat cemas di Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS) berhampiran Kepala Batas Pulau Pinang. Keadaan bertambah rumit apabila helikopter milik Tentera Udara Diraja Malaysia itu bertembung pula dengan bas ekspres

Jangan panik dahulu, sebenarnya itu adalah latihan kecemasan kemalangan yang diadakan oleh pihak PLUS dua hari lepas.

Mynewshub.my menghubungi talian PLUS untuk mendapat kepastian berkenaan.

Helikopter Mendarat Cemas Di Lebuhraya PLUS2

Jurucakap itu berkata latihan itu sebagai langkah persediaan kepada PLUS jika kejadian tidak diingini seperti sebuah helikopter mendarat cemas di atas lebuh raya atas sebab-sebab teknikal.

“Sebenarnya itu adalah latihan tuan, kami adakannya dua hari lepas untuk bersedia jika ada helikopter terpaksa mendarat di lebuh raya jadi kami bersedia untuk semua kemungkinan,” katanya.

Syabas kepada pihak PLUS kerana mengadakan latihan sebegitu kerana ia pastinya tidak terfikir untuk sebuah helikopter mendarat di atas lebuh raya PLUS yang begitu sibuk digunakan oleh pengguna lebuh raya setiap hari.

Lebih-lebih lagi apabila terjadi kehilangan sebuah pesawat milik Malaysia Airlines (MAS) MH370 pada 8 Mac lepas yang tidak diketahui lokasinya sehingga hari ini

sumber : mynewshub

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

2 thoughts on “Helikopter Mendarat Cemas Di Lebuhraya PLUS”

  1. Mai Has says:

    fuuhhh…buat saspen jer.ingat betol2…huhuh…tapi cuba bayagkan kalau bebetol…mendarat kat dapur umah kita plak tu.haaii….minta dijauhkan.hihih..
    Mai Has recently posted…Harga Set Kecantikan Kulit Shaklee mahal? Tidak sama sekali.My Profile

  2. Shaklee says:

    Dah macam movie transformers gitu 🙂
    Shaklee recently posted…Kebaikan Set Bersalin Shaklee Menurut Doktor PerubatanMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge